
Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.
Ajatus kaalikääryleistä nostaa veden kielelle, mutta niiden näpertelemiseen ei ole aikaa tai jaksamista? Silloin peltikaalikääryleet ovat oikea ratkaisu – ainekset kasataan samaan tarjoiluastiaan.
Peltikaalikääryleet eivät sisällä lihaa, joten ne sopivat jokaiselle ruokailijalle. Oman erityisyytensä ruokaan tuo ohra, jolla puuroriisi on korvattu. Lisäksi kaalikääryleet ovat saaneet vaikutteita aasialaisesta keittiöstä, sillä kaali sivellään soijakastikkeella. Kastikkeeseen on myös raastettu inkivääriä.
Suolatut cashewpähkinät antavat ruokaan makua ja mukavaa suutuntumaa, pähkinät ripotellaan kaalin ja ohran päälle. Peltikaalikääryleet tarjoillaan murskattujen puolukoiden kanssa. Haarukalla puolukkasurvos on nopeasti valmista.
Peltikaalikääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
- Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
- Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
- Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.
Miten paljon on 5cm inkivääriä esim dl?
Onko tuo ohra ohrasuurimoita, rikottuja vai kokonaisia?
Miten ihmeessä näitä voi kukaan kutsua kaalikääryleiksi ainakaan vakavalla naamalla? Eihän noissa edes kääritä mitään mihinkään. Ilta-sanomien ruokala on kyllä nykyään aivan täysi vitsi... Kaalia ja ohraa, sitä täällä suomessa syödään tulevaisuudessa kun ei muuhun ole varaa. Perunaa unohtamatta. Venäläinen ruokavalio...
Mikä kävisi ohran tilalle, jos haluaa tehdä gluteenittomana?
Miksi tämän kaalia sisältävän vegepaistoksen yhteydessä mainitaan kaalikääryleet?
Tattarisuurimo käy hyvin ohran asemasta gluteenittomaan ruokavalioon.
Sääliksi käy niitä ihmisiä, joilla 'ei ole aikaa' tehdä oikeaa ruokaa.
Itselläni ei ole minkäänlaista intoa tehdä ruokaa itselleni, mutta joskus kutsun ruokavieraita ja teen mielelläni näitä helppoja, yksinkertaisia ruokia. Sana "ruuanlaitto" (apua!!) on kauhistus; "hikisenä seisomista soossipannua hämmentäen, puolet elämästä höyryjä haistellen hellan ääressä.." Minulla on ollut kaikkea muuta, mielenkiintoista tekemistä monet kymmenet vuodet. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia ja onneksi saa mahan täytettä valmiinakin. Nautin kyllä hyvästä ruuasta kylässä ja ravintolassa! 😍
Jos laittaisin kyseisen ruuan tuolla nimellä lounaslistalle, niin kyllä asiakkaat vähintäänkin tilaisivat valkotakkiset pakkopaidan ja rauhoittavien kanssa paikalle.
I dont wanna live on this planet any more..
Samaa mieltä Supersaukon ja Mesu63:n kanssa.
Nythän siis... voi apua.
Oli nuo ohrat missä muodossa hyvänsä, niin täytyyhän niitä kypsentää parikymmentä minuuttia ainakin, ennen kuin ovat kypsiä.
Ja viidesosa suomalaisista kärsii erilaisista suolistohäiriöistä kuten esim. IBS:stä, jolloin tuollainen puolikypsäksi jäänyt "paahdettu" kaali on kyllä ihan nou-nou. Kaali pitää hauduttaa kunnolla, jotta se ei ei aiheuta katastrofia ruoansulatuksessa.
Pakko oli laittaa tämä kommentti; minulla tuli vatsa kipeäksi pelkästä reseptin lukemisesta.
Aivan hiton hyvää
Käytettiin hirssiä ohran sijaan