Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.

 

Ajatus kaalikääryleistä nostaa veden kielelle, mutta niiden näpertelemiseen ei ole aikaa tai jaksamista? Silloin peltikaalikääryleet ovat oikea ratkaisu – ainekset kasataan samaan tarjoiluastiaan.

Peltikaalikääryleet eivät sisällä lihaa, joten ne sopivat jokaiselle ruokailijalle. Oman erityisyytensä ruokaan tuo ohra, jolla  puuroriisi on korvattu. Lisäksi kaalikääryleet ovat saaneet vaikutteita aasialaisesta keittiöstä, sillä kaali sivellään soijakastikkeella. Kastikkeeseen on myös raastettu inkivääriä.

Suolatut cashewpähkinät antavat ruokaan makua ja mukavaa suutuntumaa, pähkinät ripotellaan kaalin ja ohran päälle. Peltikaalikääryleet tarjoillaan murskattujen puolukoiden kanssa. Haarukalla puolukkasurvos on nopeasti valmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltikaalikääryleet

Ainekset

3
dl
ohraa
4 1/2
dl
vettä
5
cm
inkivääriä
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1 1/2
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
oliiviöljyä
n. 1/2
kg
keräkaalia
1
salaattisipulin varsi
100
g
suolattuja cashewpähkinöitä
Lisäksi
100
g (n. 1 1/2 dl)
pakastepuolukoita
1
rkl
tummaa sokeria

Työvaiheet

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.

Kommentit (13)

kotamuori

Miten paljon on 5cm inkivääriä esim dl?

Vierailija

Onko tuo ohra ohrasuurimoita, rikottuja vai kokonaisia?

Supersaukko

Miten ihmeessä näitä voi kukaan kutsua kaalikääryleiksi ainakaan vakavalla naamalla? Eihän noissa edes kääritä mitään mihinkään. Ilta-sanomien ruokala on kyllä nykyään aivan täysi vitsi... Kaalia ja ohraa, sitä täällä suomessa syödään tulevaisuudessa kun ei muuhun ole varaa. Perunaa unohtamatta. Venäläinen ruokavalio...

Pioni42

Mikä kävisi ohran tilalle, jos haluaa tehdä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi tämän kaalia sisältävän vegepaistoksen yhteydessä mainitaan kaalikääryleet?

Vierailija

Tattarisuurimo käy hyvin ohran asemasta gluteenittomaan ruokavalioon.

Jarionjovarattu

Sääliksi käy niitä ihmisiä, joilla 'ei ole aikaa' tehdä oikeaa ruokaa.

Harrastuksia elämä täynnä

Itselläni ei ole minkäänlaista intoa tehdä ruokaa itselleni, mutta joskus kutsun ruokavieraita ja teen mielelläni näitä helppoja, yksinkertaisia ruokia. Sana "ruuanlaitto" (apua!!) on kauhistus; "hikisenä seisomista soossipannua hämmentäen, puolet elämästä höyryjä haistellen hellan ääressä.." Minulla on ollut kaikkea muuta, mielenkiintoista tekemistä monet kymmenet vuodet. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia ja onneksi saa mahan täytettä valmiinakin. Nautin kyllä hyvästä ruuasta kylässä ja ravintolassa! 😍

Mesu63

Jos laittaisin kyseisen ruuan tuolla nimellä lounaslistalle, niin kyllä asiakkaat vähintäänkin tilaisivat valkotakkiset pakkopaidan ja rauhoittavien kanssa paikalle.

Vierailija

I dont wanna live on this planet any more..

Vierailija

Samaa mieltä Supersaukon ja Mesu63:n kanssa.

Astor

Nythän siis... voi apua.

Oli nuo ohrat missä muodossa hyvänsä, niin täytyyhän niitä kypsentää parikymmentä minuuttia ainakin, ennen kuin ovat kypsiä.

Ja viidesosa suomalaisista kärsii erilaisista suolistohäiriöistä kuten esim. IBS:stä, jolloin tuollainen puolikypsäksi jäänyt "paahdettu" kaali on kyllä ihan nou-nou. Kaali pitää hauduttaa kunnolla, jotta se ei ei aiheuta katastrofia ruoansulatuksessa.

Pakko oli laittaa tämä kommentti; minulla tuli vatsa kipeäksi pelkästä reseptin lukemisesta.

Vierailija

Aivan hiton hyvää
Käytettiin hirssiä ohran sijaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.