Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.

 

Ajatus kaalikääryleistä nostaa veden kielelle, mutta niiden näpertelemiseen ei ole aikaa tai jaksamista? Silloin peltikaalikääryleet ovat oikea ratkaisu – ainekset kasataan samaan tarjoiluastiaan.

Peltikaalikääryleet eivät sisällä lihaa, joten ne sopivat jokaiselle ruokailijalle. Oman erityisyytensä ruokaan tuo ohra, jolla  puuroriisi on korvattu. Lisäksi kaalikääryleet ovat saaneet vaikutteita aasialaisesta keittiöstä, sillä kaali sivellään soijakastikkeella. Kastikkeeseen on myös raastettu inkivääriä.

Suolatut cashewpähkinät antavat ruokaan makua ja mukavaa suutuntumaa, pähkinät ripotellaan kaalin ja ohran päälle. Peltikaalikääryleet tarjoillaan murskattujen puolukoiden kanssa. Haarukalla puolukkasurvos on nopeasti valmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltikaalikääryleet

Ainekset

3
dl
ohraa
4 1/2
dl
vettä
5
cm
inkivääriä
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1 1/2
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
oliiviöljyä
n. 1/2
kg
keräkaalia
1
salaattisipulin varsi
100
g
suolattuja cashewpähkinöitä
Lisäksi
100
g (n. 1 1/2 dl)
pakastepuolukoita
1
rkl
tummaa sokeria

Työvaiheet

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.

Kommentit (13)

kotamuori

Miten paljon on 5cm inkivääriä esim dl?

Vierailija

Onko tuo ohra ohrasuurimoita, rikottuja vai kokonaisia?

Supersaukko

Miten ihmeessä näitä voi kukaan kutsua kaalikääryleiksi ainakaan vakavalla naamalla? Eihän noissa edes kääritä mitään mihinkään. Ilta-sanomien ruokala on kyllä nykyään aivan täysi vitsi... Kaalia ja ohraa, sitä täällä suomessa syödään tulevaisuudessa kun ei muuhun ole varaa. Perunaa unohtamatta. Venäläinen ruokavalio...

Pioni42

Mikä kävisi ohran tilalle, jos haluaa tehdä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi tämän kaalia sisältävän vegepaistoksen yhteydessä mainitaan kaalikääryleet?

Vierailija

Tattarisuurimo käy hyvin ohran asemasta gluteenittomaan ruokavalioon.

Jarionjovarattu

Sääliksi käy niitä ihmisiä, joilla 'ei ole aikaa' tehdä oikeaa ruokaa.

Harrastuksia elämä täynnä

Itselläni ei ole minkäänlaista intoa tehdä ruokaa itselleni, mutta joskus kutsun ruokavieraita ja teen mielelläni näitä helppoja, yksinkertaisia ruokia. Sana "ruuanlaitto" (apua!!) on kauhistus; "hikisenä seisomista soossipannua hämmentäen, puolet elämästä höyryjä haistellen hellan ääressä.." Minulla on ollut kaikkea muuta, mielenkiintoista tekemistä monet kymmenet vuodet. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia ja onneksi saa mahan täytettä valmiinakin. Nautin kyllä hyvästä ruuasta kylässä ja ravintolassa! 😍

Mesu63

Jos laittaisin kyseisen ruuan tuolla nimellä lounaslistalle, niin kyllä asiakkaat vähintäänkin tilaisivat valkotakkiset pakkopaidan ja rauhoittavien kanssa paikalle.

Vierailija

I dont wanna live on this planet any more..

Vierailija

Samaa mieltä Supersaukon ja Mesu63:n kanssa.

Astor

Nythän siis... voi apua.

Oli nuo ohrat missä muodossa hyvänsä, niin täytyyhän niitä kypsentää parikymmentä minuuttia ainakin, ennen kuin ovat kypsiä.

Ja viidesosa suomalaisista kärsii erilaisista suolistohäiriöistä kuten esim. IBS:stä, jolloin tuollainen puolikypsäksi jäänyt "paahdettu" kaali on kyllä ihan nou-nou. Kaali pitää hauduttaa kunnolla, jotta se ei ei aiheuta katastrofia ruoansulatuksessa.

Pakko oli laittaa tämä kommentti; minulla tuli vatsa kipeäksi pelkästä reseptin lukemisesta.

Vierailija

Aivan hiton hyvää
Käytettiin hirssiä ohran sijaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.