Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa. Maku on silti mahtava.

 

Ajatus kaalikääryleistä nostaa veden kielelle, mutta niiden näpertelemiseen ei ole aikaa tai jaksamista? Silloin peltikaalikääryleet ovat oikea ratkaisu – ainekset kasataan samaan tarjoiluastiaan.

Peltikaalikääryleet eivät sisällä lihaa, joten ne sopivat jokaiselle ruokailijalle. Oman erityisyytensä ruokaan tuo ohra, jolla  puuroriisi on korvattu. Lisäksi kaalikääryleet ovat saaneet vaikutteita aasialaisesta keittiöstä, sillä kaali sivellään soijakastikkeella. Kastikkeeseen on myös raastettu inkivääriä.

Suolatut cashewpähkinät antavat ruokaan makua ja mukavaa suutuntumaa, pähkinät ripotellaan kaalin ja ohran päälle. Peltikaalikääryleet tarjoillaan murskattujen puolukoiden kanssa. Haarukalla puolukkasurvos on nopeasti valmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltikaalikääryleet

Ainekset

3
dl
ohraa
4 1/2
dl
vettä
5
cm
inkivääriä
3
rkl
japanilaista soijakastiketta
1 1/2
rkl
vaaleaa siirappia
1
dl
oliiviöljyä
n. 1/2
kg
keräkaalia
1
salaattisipulin varsi
100
g
suolattuja cashewpähkinöitä
Lisäksi
100
g (n. 1 1/2 dl)
pakastepuolukoita
1
rkl
tummaa sokeria

Työvaiheet

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.

Kommentit (13)

kotamuori

Miten paljon on 5cm inkivääriä esim dl?

Vierailija

Onko tuo ohra ohrasuurimoita, rikottuja vai kokonaisia?

Supersaukko

Miten ihmeessä näitä voi kukaan kutsua kaalikääryleiksi ainakaan vakavalla naamalla? Eihän noissa edes kääritä mitään mihinkään. Ilta-sanomien ruokala on kyllä nykyään aivan täysi vitsi... Kaalia ja ohraa, sitä täällä suomessa syödään tulevaisuudessa kun ei muuhun ole varaa. Perunaa unohtamatta. Venäläinen ruokavalio...

Pioni42

Mikä kävisi ohran tilalle, jos haluaa tehdä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi tämän kaalia sisältävän vegepaistoksen yhteydessä mainitaan kaalikääryleet?

Vierailija

Tattarisuurimo käy hyvin ohran asemasta gluteenittomaan ruokavalioon.

Jarionjovarattu

Sääliksi käy niitä ihmisiä, joilla 'ei ole aikaa' tehdä oikeaa ruokaa.

Harrastuksia elämä täynnä

Itselläni ei ole minkäänlaista intoa tehdä ruokaa itselleni, mutta joskus kutsun ruokavieraita ja teen mielelläni näitä helppoja, yksinkertaisia ruokia. Sana "ruuanlaitto" (apua!!) on kauhistus; "hikisenä seisomista soossipannua hämmentäen, puolet elämästä höyryjä haistellen hellan ääressä.." Minulla on ollut kaikkea muuta, mielenkiintoista tekemistä monet kymmenet vuodet. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia ja onneksi saa mahan täytettä valmiinakin. Nautin kyllä hyvästä ruuasta kylässä ja ravintolassa! 😍

Mesu63

Jos laittaisin kyseisen ruuan tuolla nimellä lounaslistalle, niin kyllä asiakkaat vähintäänkin tilaisivat valkotakkiset pakkopaidan ja rauhoittavien kanssa paikalle.

Vierailija

I dont wanna live on this planet any more..

Vierailija

Samaa mieltä Supersaukon ja Mesu63:n kanssa.

Astor

Nythän siis... voi apua.

Oli nuo ohrat missä muodossa hyvänsä, niin täytyyhän niitä kypsentää parikymmentä minuuttia ainakin, ennen kuin ovat kypsiä.

Ja viidesosa suomalaisista kärsii erilaisista suolistohäiriöistä kuten esim. IBS:stä, jolloin tuollainen puolikypsäksi jäänyt "paahdettu" kaali on kyllä ihan nou-nou. Kaali pitää hauduttaa kunnolla, jotta se ei ei aiheuta katastrofia ruoansulatuksessa.

Pakko oli laittaa tämä kommentti; minulla tuli vatsa kipeäksi pelkästä reseptin lukemisesta.

Vierailija

Aivan hiton hyvää
Käytettiin hirssiä ohran sijaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.