Pussissa grillatut perunat ovat mehukkaita ja ihanan koukuttavia.
Uudet perunat eivät kikkailuja kaipaa. Niinhän sitä luulisi, ellei olisi maistanut foliopussissa grillattuja perunoita.
Perunat pestään ja niitä keitetään muutama minuutti, sitten ne valutetaan ja sujautetaan grillaamiseen tarkoitettuun pussiin.
Tärkein vaihe seuraa nyt: sujauta pussiin mukaan voita, silputtuja sipulin varsia, suolaa ja soijakastiketta.
Paksu grillipussi suojaa perunoita hyvin, mutta pussia kannattaa kuitenkin käännellä, sillä sipulin varret ovat kovin hentoja.
Lopputulos on kikkailun arvoinen. Kokonaisuus on huumaavan hyvää. Voissa pehmenneet sipulin varret ja valkosipuli sekä pinnasta suolaiset perunat ovat niin loistava lisuke, että ne saattavat viedä valokeilan grillilihalta.
Ohjeen takaa löytyy Iiro Hanelius.
Pussiperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat. Pilko kevätsipulien varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä perunoita pari minuuttia.
- Laita perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet pussiin. Lisää voi, soijakastike ja suola. Kääri pussin suu kiinni. Laita suljettu pussi toisen paistopussin sisälle niin, että suuaukko on pohjalla. Mikäli käytät alumiinifoliota, muotoile siitä ”vuoka”, lisää ainekset ja kääri ympärille muutama kierros foliota, kunnes tuloksena on suljettu paketti.
- Grillaa kuumassa grillissä 30 minuuttia. Käännä viisi kertaa kertaa paiston aikana. Tee lopuksi pieni reikä ja tarkista, että perunat ovat varmasti pehmeitä.
Mistähän noita grillipusseja löytyisi? Minkä merkkisenä niitä edes on olemassa? Toki foliopaketin tekeminen onnistuu, mutta pussissa pysyisi kaikki nesteet varmemmin sisällä.
Hei, kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, että vastaus tulee vasta nyt! Tavallisista kaupoista kyllä olemme löytäneet erilaisia grillauspusseja. Ne saattavat olla myös kiuaspussien nimellä. Toivottavasti löytyy! T: Soppa365 toimitus
Kiuaspusseja olenkin kaupoissa nähnyt. Testataan niitä juhannuksena!