Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 250 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Anna Huovinen

Pussissa grillatut perunat ovat mehukkaita ja ihanan koukuttavia.

Uudet perunat eivät kikkailuja kaipaa. Niinhän sitä luulisi, ellei olisi maistanut foliopussissa grillattuja perunoita.

Perunat pestään ja niitä keitetään muutama minuutti, sitten ne valutetaan ja sujautetaan grillaamiseen tarkoitettuun pussiin.

Tärkein vaihe seuraa nyt: sujauta pussiin mukaan voita, silputtuja sipulin varsia, suolaa ja soijakastiketta.

Paksu grillipussi suojaa perunoita hyvin, mutta pussia kannattaa kuitenkin käännellä, sillä sipulin varret ovat kovin hentoja.

Lopputulos on kikkailun arvoinen. Kokonaisuus on huumaavan hyvää. Voissa pehmenneet sipulin varret ja valkosipuli sekä pinnasta suolaiset perunat ovat niin loistava lisuke, että ne saattavat viedä valokeilan grillilihalta.

Ohjeen takaa löytyy Iiro Hanelius.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pussiperunat

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
1
nippu
kevätsipuleita
1
valkosipuli
100
g
voita
4
rkl
soijakastiketta
2
tl
(aromi)suolaa
Grillaamiseen
2
foliogrillipussia

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Pilko kevätsipulien varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä perunoita pari minuuttia.
  2. Laita perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet pussiin. Lisää voi, soijakastike ja suola. Kääri pussin suu kiinni. Laita suljettu pussi toisen paistopussin sisälle niin, että suuaukko on pohjalla. Mikäli käytät alumiinifoliota, muotoile siitä ”vuoka”, lisää ainekset ja kääri ympärille muutama kierros foliota, kunnes tuloksena on suljettu paketti.
  3. Grillaa kuumassa grillissä 30 minuuttia. Käännä viisi kertaa kertaa paiston aikana. Tee lopuksi pieni reikä ja tarkista, että perunat ovat varmasti pehmeitä.

Kommentit (3)

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Mistähän noita grillipusseja löytyisi? Minkä merkkisenä niitä edes on olemassa? Toki foliopaketin tekeminen onnistuu, mutta pussissa pysyisi kaikki nesteet varmemmin sisällä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, että vastaus tulee vasta nyt! Tavallisista kaupoista kyllä olemme löytäneet erilaisia grillauspusseja. Ne saattavat olla myös kiuaspussien nimellä. Toivottavasti löytyy! T: Soppa365 toimitus

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Kiuaspusseja olenkin kaupoissa nähnyt. Testataan niitä juhannuksena!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Uunissa tai grillissä lempeiksi paahdetut paprikat kuoritaan ja surautetaan tahnaksi fetajuuston kanssa. Tahna maistuu pitan tai grillatun maalaisleivän kyytipoikana.

Erilaiset tahnat ja dipit kuuluvat olennaisena osana kreikkalaistyyliseen meze-alkupalapöytään. Ne maistuvat paitsi viininlehtikääryleiden ja fetasalaatin seurana, myös ihan sellaisenaan lämpimän pita- tai maalaisleivän kanssa.

Paprikoista surautettava kreikkalainen tahna on nimeltään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 naposteluannosta
Valmistusaika
10 min + 30 min paahtuminen ja 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Htipiti eli kreikkalainen paprikadippi

Ainekset

4
punaista paprikaa
noin ¾
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
100
g
fetajuustoa
2
tl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, välillä paprikoita käännellen. Voit myös paahtaa paprikat grillissä. Laita paprikat kulhoon ja peitä muovipussilla. Anna jäähtyä.
  2. Jätä paprikoista irronnut neste käyttämättä ja taputtele paprikat talouspaperilla. Kuori ja paloittele paprikat. Laita ne tehosekoittimeen ja aja karkeahkoksi tahnaksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Jos et pidä raa’an valkosipulin mausta, paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi ennen kuin lisäät sen paprikoiden joukkoon.
  4. Laita valkosipuli paprikoiden joukkoon fetan, etikan, suolan ja pippurin kanssa. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen ja aja tehosekoittimella tahnaksi.
  5. Anna maustua viileässä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi oliiviöljylorauksella ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa dippinä leivän kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Hei! Tässä pitäisi varmaan olla pidempi valmistusaika kuin 20 min, kun paprikoiden paahtoaikakin on jo pelkästään 30 min?

Vierailija

Voi varmaan käyttää valmiiksi paahdettuja paprikoita?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, korjaan valmistusajan! Ja ohjetta voi hyvin soveltaa myös valmiiksi paahdetuille säilötyille paprikoille. Lopputuloksesta ei tule aivan samanlainen, mutta varmasti hyvä kuitenkin. 

Vierailija

Tästä tuli todella löysää, onko paprikoiden ja fetan suhde todella tarkoitus olla tämä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista, kyllä tämä on se suhde! Tarkoituksena on että feta maustaa dipin, mutta pääosassa ovat paprikat. Toki paprikoiden mehevyydestä ja koosta riippuu paljon, milainen lopputuloksesta tulee. Lisään ohjeeseen tiedon, että paahtuneet paprikat kannattaa ainakin valuttaa hyvin ennen paloittelua ja surauttamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen sitruunasiirappi sopii niin kylmien kuin kuumienkin juomien maustamiseen. Poimi makeat sitruunat halutessasi juoman joukkoon antamaan lisämakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min + tekeytyminen 3 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealainen sitruunasiirappi

Ainekset

600
g
luomusitruunoita
7
dl
sokeria

Työvaiheet

1. Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuivaa.

2. Leikkaa sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Sekoita joukkoon sokeri. Laita viipaleet lasipurkkeihin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 3 vrk. Kääntele purkkeja välillä, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. 

Vinkki Kun haluat kuumaa sitruunajuomaa, mittaa 2 rkl siirappia kuppiin ja kaada kiehuva vesi päälle. Sitruunasiirappi sopii myös kylmiin juomiin sekä korealaisiin kastikkeisiin. Säilytä purkki jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mintulla maustetut, kevyesti savuiset kirsikkatomaatit ja herkkä, viileä tomaattiliemi ovat yksinkertaisuudessaan upea alkuruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min + valutus 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Savustetut kirsikkatomaatit ja tomaattivesi

Ainekset

600
g
kirsikkatomaatteja tertussa
Tomaattivesi
3
isoa kypsää häränsydäntomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
Minttuöljy
½
ruukku (vahvaa) minttua
oliiviöljyä
Lisäksi
savustuspussi

Työvaiheet

  1. Aloita tomaattivedestä. Aseta kulhon päälle siivilä ja siihen juustoliina tai musliinikangas. Jätä kankaan reunat roikkumaan kulhon ulkopuolelle. Paloittele tomaatit monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipuli, etikka ja suola. Soseuta karkeaksi murskaksi ja kumoa liinalle siivilään. Nosta liinan liepeet ylös ja pyöräytä tiukaksi nyytiksi. Sido nyytti narulla ja ripusta se esimerkiksi kuivauskaapin ritilään. Laita kulho alle ja anna tomaattien valua 8 tuntia. Laita tomaattivesi sen jälkeen jääkaappiin. Älä puristele nyyttiä, jotta tomaattivesi pysyy kirkkaana.

  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja laita tyhjä pelti uuniin. Laita tomaatit savustuspussiin ja sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Savusta 15–20 minuuttia. Anna tomaattien vetäytyä pussissa 10 minuuttia.

  3. Tee minttuöljy hienontamalla minttu öljyn kanssa morttelissa tai sauvasekoittimella.

  4. Jaa tomaatit kulhoihin ja annostele noin 1½ dl tomaattilientä vierelle. Viimeistele annokset minttuöljyllä.

Vinkki Käytä siivilään jäänyt tomaattimurska kastikkeeseen tai leipätaikinaan. Jos tomaattivettä jää yli, käytä se keittojen tai kastikkeiden pohjana. Siitä syntyy myös kepeä versio Bloody Mary -drinkistä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Höyrytys on mainio vaihtoehto munakoison kypsennykseen. Maukkaalla aasialaishenkisellä kastikkeella viimeistelty munakoisosalaatti sopii esimerkiksi grilliruokien lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen höyrytetty munakoisosalaatti

Ainekset

2
pientä munakoisoa ( á 200 g)
Kastike
5
kevätsipulia
1–2
mietoa punaista chiliä
yhteensä 1
iso ruukku eri yrttejä (basilikaa, thaibasilikaa, korianteria tai minttua)
½
(pienen) sitruunan mehu ja kuoriraaste
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
makeaa thai chilikastiketta
2
tl
sokeria
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot neljään osaan ja höyrytä kattilan päälle nostetussa siivilässä tai höyrytyskorissa leikkuupinta alaspäin noin 10 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.

  2. Tee sillä aikaa kastike. Hienonna kevätsipulit ja yrtit kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu ja raasta kuori. Lisää soijakastike, makea thaichilikastike, sokeri ja seesamiöljy.

  3. Kuutioi munakoisot ja kaada kastike hieman lämpimien munakoisokuutioiden joukkoon.

  4. Siirrä kylmään ja tarjoa esimerkiksi grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)