Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 249 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Anna Huovinen

Pussissa grillatut perunat ovat mehukkaita ja ihanan koukuttavia.

Uudet perunat eivät kikkailuja kaipaa. Niinhän sitä luulisi, ellei olisi maistanut foliopussissa grillattuja perunoita.

Perunat pestään ja niitä keitetään muutama minuutti, sitten ne valutetaan ja sujautetaan grillaamiseen tarkoitettuun pussiin.

Tärkein vaihe seuraa nyt: sujauta pussiin mukaan voita, silputtuja sipulin varsia, suolaa ja soijakastiketta.

Paksu grillipussi suojaa perunoita hyvin, mutta pussia kannattaa kuitenkin käännellä, sillä sipulin varret ovat kovin hentoja.

Lopputulos on kikkailun arvoinen. Kokonaisuus on huumaavan hyvää. Voissa pehmenneet sipulin varret ja valkosipuli sekä pinnasta suolaiset perunat ovat niin loistava lisuke, että ne saattavat viedä valokeilan grillilihalta.

Ohjeen takaa löytyy Iiro Hanelius.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pussiperunat

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
1
nippu
kevätsipuleita
1
valkosipuli
100
g
voita
4
rkl
soijakastiketta
2
tl
(aromi)suolaa
Grillaamiseen
2
foliogrillipussia

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Pilko kevätsipulien varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä perunoita pari minuuttia.
  2. Laita perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet pussiin. Lisää voi, soijakastike ja suola. Kääri pussin suu kiinni. Laita suljettu pussi toisen paistopussin sisälle niin, että suuaukko on pohjalla. Mikäli käytät alumiinifoliota, muotoile siitä ”vuoka”, lisää ainekset ja kääri ympärille muutama kierros foliota, kunnes tuloksena on suljettu paketti.
  3. Grillaa kuumassa grillissä 30 minuuttia. Käännä viisi kertaa kertaa paiston aikana. Tee lopuksi pieni reikä ja tarkista, että perunat ovat varmasti pehmeitä.

Kommentit (3)

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Mistähän noita grillipusseja löytyisi? Minkä merkkisenä niitä edes on olemassa? Toki foliopaketin tekeminen onnistuu, mutta pussissa pysyisi kaikki nesteet varmemmin sisällä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, että vastaus tulee vasta nyt! Tavallisista kaupoista kyllä olemme löytäneet erilaisia grillauspusseja. Ne saattavat olla myös kiuaspussien nimellä. Toivottavasti löytyy! T: Soppa365 toimitus

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Kiuaspusseja olenkin kaupoissa nähnyt. Testataan niitä juhannuksena!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ronskisti pippuria! Ihanan kuuma perunalisuke maistuu hieman sitruksiselta ja saa päällensä reilun kasan vastarouhittua pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset hasselbackan perunat

Ainekset

kg
perunoita
tl
kokonaisia mustapippureita
tl
suolaa
100
g
voita
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuorisuikaleet

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.

  3. Rouhi pippuri morttelissa.

  4. Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.

  5. Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.

  6. Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Chilejä kannattaa säilöä eri tavoin: kuivaamalla, pakastamalla, pikkelöimällä tai hapattamalla. Hapattamisessa tulee kiinnittää huomiota hygieniaan, jotta valmis tuote säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 3 dl valmista chiliä
Valmistusaika
30 min + hapatus 5 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Hapatettu chili

Ainekset

300
g
tuoreita chilejä (keskitulisia tai mietoja)
1
tl (4,5 g)
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele chilit kuumalla vedellä. Leikkaa chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi kiekoiksi siemenineen. Käytä suojakäsineitä.

  2. Laita chiliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain suolan kanssa ja painele voimakkaasti, kunnes nestettä on irronnut niin paljon, että se peittää chilit kokonaan.

  3. Laita painoksi suolavedellä täytetty pakastuspussi, jotta chilit pysyvät nestepinnan alapuolella. Anna chilien hapattua viisi päivää huoneenlämmössä. Voit välillä painella chilejä survimella, jotta nestettä irtoaa lisää.

  4. Säilytä chilit jääkaapissa. Voit käyttää chilit sellaisenaan ruoanlaitossa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen kimchi sopii myös kala-allergikoille, sillä perinteisesti reseptissä oleva kalakastike on nyt korvattu soijakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kimchi

Ainekset

800
g
kiinankaalia
3
rkl
suolaa
noin 1
litra vettä
pätkä retikkaa tai 1 porkkana
2–3
kevätsipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
3
isoa valkosipulinkynttä raastettuna
2
rkl
korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1
tl
sokeria
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kiinankaali, poista siitä kova kanta ja leikkaa lehdet 2-4 osaan. Laita kaalinlehdet kulhoon ja hiero niihin suolaa, kunnes lehdet alkavat hieman pehmentyä. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä 4–6 tuntia.
  2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  3. Kuori retikkaa ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita inkivääri, valkosipuli, chilihiutaleet, sokeri ja soijakastike yhteen isossa kulhossa. Lisää kiinankaali, sipulit ja retikka ja sekoita hyvin.
  4. Painele kimchi kannelliseen lasipurkkiin niin, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Nosta kimchi vielä jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan. Tarjoa lisukkeena.

Kommentit (0)