Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydelliset yhdessä! Nyt grillissä kypsyvät pihvin lisäksi myös perunasalaatin potut.

Yhdysvaltalainen tv-kokki Samin Nosrat suolaa pihvin 12–24 tuntia ennen kypsennystä. Se antaa lihan rakenteen kannalta parhaan lopputuloksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + maustuminen 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti ja pintasuolattu pihvi

Ainekset

4
(à 200 g)
naudan entrecote-pihviä
tl
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
500
g
pieniä varhaisperunoita
1
punasipuli
150
g
fetaa palana
12
retiisiä
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
5
dl
versosalaattia
Sinappivinegretti
1
dl
öljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
öljyä perunoille ja fetajuustolle
pala foliota

Työvaiheet

  1. Ripottele suola pihveille ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön valmisteluiden ajaksi. Pese perunat, puolita isoimmat. Sekoita 2 ruokalusikallista öljyä perunoihin.
  3. Yhdistä sinappivinegretin aineet kulhossa. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Laita viipaleet marinoitumaan sinappivinegrettiin grillauksen ajaksi.
  4. Grillaa perunat kypsiksi keskilämmöllä, noin 15–20 minuuttia. Kääntele perunoita muutaman kerran grillauksen aikana mutta pidä muuten grillin kansi kiinni.
  5. Ota foliosta kahden fetan levyinen pala. Kaada folioon tilkka öljyä ja laita juusto päälle. Taittele folion reunat juuston korkeuteen mutta jätä paketti auki. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.
  6. Puolita retiisit ja hienonna lehtipersilja.
  7. Grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  8. Sekoita kypsät perunat kuumina sipulin ja vinegretin joukkoon. Lisää retiisit, persilja ja versosalaatti. Laita pihvit ja salaatti lautasille, lusikoi feta salaatin päälle. Rouhaise pihvin päälle mustapippuria.

Kommentit (4)

Chez Mois

Tällä kikalla saadaan hyvin vedettyä etukäteen välikyljyksestä nesteet pihalle, jolla varmistetaan tasaisesti kuiva lopputulos.  Vielä kun muistetaan kypsentää läpikypsäksi, niin se oli sitten siinä.

Vierailija

Wanha kansa tiesi jo ammoisina aikoina lihan esikäsittelyn. Unohtakaa nämä pintasuolaohjeet, ei toimi! Lihaan saadaan ainoastaan ja vain tasainen suola suolaamalla liha suolaveteen upotettuna. Merisuolaliuos, 10 %, ja pitoaika vähintään 1 vrk. Suolaliemessä myöskin mureuttaa lihan, jolloin lopputulema lihalle on 100%. Tämä sama ohje toimii myöskin kalalla.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.

Chez Mois

Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.

Ei toimi sekään. Juuri ennen paistamista pinnoille ripoteltu suola auttaa sen crustin muodustumiseen. Toki oleellisempaa pannulla paistettaessa, mutta on etua grillatessakin.

Suolaliemeen upottaminen, kuten yllä sanottiin, on paljon reseptissä ehdotettua lihankuivaamiskikkaa parempi. Mutta naudan pihvilihoille silti se juuri paistamista ennen suolaaminen on paras tapa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.