
Täydelliset yhdessä! Nyt grillissä kypsyvät pihvin lisäksi myös perunasalaatin potut.
Yhdysvaltalainen tv-kokki Samin Nosrat suolaa pihvin 12–24 tuntia ennen kypsennystä. Se antaa lihan rakenteen kannalta parhaan lopputuloksen.
Grillattu perunasalaatti ja pintasuolattu pihvi
Ainekset
Työvaiheet
- Ripottele suola pihveille ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Ota pihvit huoneenlämpöön valmisteluiden ajaksi. Pese perunat, puolita isoimmat. Sekoita 2 ruokalusikallista öljyä perunoihin.
- Yhdistä sinappivinegretin aineet kulhossa. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Laita viipaleet marinoitumaan sinappivinegrettiin grillauksen ajaksi.
- Grillaa perunat kypsiksi keskilämmöllä, noin 15–20 minuuttia. Kääntele perunoita muutaman kerran grillauksen aikana mutta pidä muuten grillin kansi kiinni.
- Ota foliosta kahden fetan levyinen pala. Kaada folioon tilkka öljyä ja laita juusto päälle. Taittele folion reunat juuston korkeuteen mutta jätä paketti auki. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.
- Puolita retiisit ja hienonna lehtipersilja.
- Grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- Sekoita kypsät perunat kuumina sipulin ja vinegretin joukkoon. Lisää retiisit, persilja ja versosalaatti. Laita pihvit ja salaatti lautasille, lusikoi feta salaatin päälle. Rouhaise pihvin päälle mustapippuria.
Tällä kikalla saadaan hyvin vedettyä etukäteen välikyljyksestä nesteet pihalle, jolla varmistetaan tasaisesti kuiva lopputulos. Vielä kun muistetaan kypsentää läpikypsäksi, niin se oli sitten siinä.
Wanha kansa tiesi jo ammoisina aikoina lihan esikäsittelyn. Unohtakaa nämä pintasuolaohjeet, ei toimi! Lihaan saadaan ainoastaan ja vain tasainen suola suolaamalla liha suolaveteen upotettuna. Merisuolaliuos, 10 %, ja pitoaika vähintään 1 vrk. Suolaliemessä myöskin mureuttaa lihan, jolloin lopputulema lihalle on 100%. Tämä sama ohje toimii myöskin kalalla.
Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.
Jokainen ruokailija suolaa oman lihansa pöydässä. Aina toimii.
Ei toimi sekään. Juuri ennen paistamista pinnoille ripoteltu suola auttaa sen crustin muodustumiseen. Toki oleellisempaa pannulla paistettaessa, mutta on etua grillatessakin.
Suolaliemeen upottaminen, kuten yllä sanottiin, on paljon reseptissä ehdotettua lihankuivaamiskikkaa parempi. Mutta naudan pihvilihoille silti se juuri paistamista ennen suolaaminen on paras tapa.