
Ryynirieskan gluteeniton versio tehdään tattarihiutaleista. Niin maukasta!
Gluteeniton ryynirieska
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita maito, kermaviili ja tattarihiutaleet kulhossa. Anna turvota 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi.
- Lisää taikinaan voisula, munat ja suola. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uuni-pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia.
Ei ollut kermaviiliä,joten laitoin jogurttia. Oli ihan ok! Helppo ja nopea tehä👍! Oikeastaan tein vaimolle kun tulee töistä illalla. Pieni ylläri. Itellä menee vatta kipiäksi. Mutta pakko oli maistaa ja kyllä tykkäsin.
Hauska kuulla, kiva kun tykkäsit!
Hyvä ohje! Käytin kauramaitoa, smetanan loput ja vähän jugurttia, kun ei ollut kermaviiliä. Kauraryynit tattarin sijasta, olivat karkeita kokojyväisiä. Tuli hyvää, teen toistekin!