
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Muropohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)
Täyte:
300 g metsämustikoita
200 g kermaviiliä (1 purkki)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Tosi hyvät ohjeet tää on 100/100 parasta herkkua koko maailmassa😘🥰
Niin tosiaan on parasta ruokaa/herkkua😉Kannattaa kokeilla
Joo tosi hyvää oon kokeillut on parasta ruokaa ja herkkua. Suosittelen
😋😋😋😉😉😉koita sinäkin