
Salaattia grilliin, kyllä vain! Jo pari vuotta sitten alkanut trendi on kerrassaan nerokas. Salaatti muuttuu grillissä aivan eri vihannekseksi: maku on mukavan paahteinen ja hieman makea.
VinkkI: Salaatti kestää grillauksen hyvin, kunhan valitset napakan lajikkeen, kuten sydänsalaatin, cosmopolitanin tai jäävuorisalaatin.
Grillatut salaattilohkot
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan grillauksen ajaksi.
- Poista salaattikerästä uloimmat lehdet ja leikkaa kerä neljään osaan niin, että lahdet pysyvät kiinni salaatin kannassa. Voitele salaatin leikkuupinnat öljyllä. Grillaa keskilämmöllä 1 minuutin ajan per leikkuupuoli.
- Siirrä grillatut salaatinlohkot tarjoiluvadille ja valuta kastiketta lohkoille.
1/2 turkkilaista jogurttia, puoli mitä? Puoli desiä?