Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Mantelimassalla jämäköitetty mustikkatäyte tekee vuokapullasta juuri sopivan mehevän. Täytetty ja rullattu taikinalevy halkaistaan pituussuunnassa ja punotaan, jolloin mustikkaraidat tulevat kauniisti esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 vuokapullaa
Valmistusaika
2 1/2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkapulla

Ainekset

PULLATAIKINA
2
dl
maitoa
1
kananmuna
25
g
tuorehiivaa
1
tl
kardemummaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
noin 7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
TÄYTE
150
g
mantelimassaa
75
g
voita
1
dl
mustikoita kevyesti soseutettuna
(2 tl peruna- tai vehnäjauhoja, jos käytössä pakastemustikat)
VOITELUUN
1
kananmua
KORISTELUUN
1-2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita keskenään kädenlämpöistä hieman viileämpi maito, kananmuna, hiiva, kardemumma, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä.
  2. Lisää vehnäjauhot ja aloita taikinan vaivaaminen joko yleiskoneessa tai käsin.
  3. Lisää pehmeä voi pieninä paloina taikinan joukkoon.
  4. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Mikäli taikina tuntuu löysältä, lisää taikinaan vehnäjauhoja.
  5. Anna taikinan levätä kulhossa liinan alla viitisentoista minuuttia.
  6. Valmista täyte pehmentämällä ensiksi mantelimassa nuolijalla tai yleiskoneen lapavatkaimella. Lisää mantelimassan sekaan pehmeä voi ja sekoita hyvin.
  7. Lisää lopuksi mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita, lisää täytteeseen 2 tl perunajauhoja tai vehnäjauhoja.
  8. Jaa pullataikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinapalat noin 15 cm leveäksi ja 35 cm pitkäksi palaksi. Levitä täytettä molemmille taikinapaloille.
  9. Rullaa suorakaiteet tiukaksi rullaksi samoin kuin tekisit korvapuusteja. Jätä saumapuoli alle.
  10. Halkaise ensin yksi rulla terävällä veitsellä pituussuunnassa ja tee siitä x-kirjain asettamalla taikinarullan puolikkaat toistensa päälle, täytepuoli ylöspäin. Puno taikinasta pitko. Toista sama toisella taikinarullalla.
  11. Aseta pitkot voideltuihin noin 1 litran vetoisiin leipävuokiin täytepuoli ylöspäin. Nosta leipävuoat pellille ja anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  12. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista vuokapullia 180-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja ota ne sitten pois vuoista.
  13. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla 1 rkl sitruunamehua ja tomusokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, että saat aikaan levitettävän tai pursotettavan kuorrutteen. Koristele pullat sokerikuorrutteella.

Kommentit (1)

Vierailija

Mietin missä olin nähnyt tämän reseptin joskus ennenkin kun muistelin joskus tällaista leiponeenikin ja löytyihän se resepti, nimellä Kalevalanpäivän mustikkapuustit, näköjään vuodelta 2015. Kierrepullan sisään mantelimassaa, voita, mustikoita ja sitruuna-sokrirkuorrute päälle. Näin ne reseptit kiertää kotikokilta toiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.