
Keittele isoiksi venähtäneet kesäkurpitsat sitruunan ja inkiväärin kanssa pehmeäksi hilloksi. Kesäkurpitsahillo säilyy puhtaisiin tölkkeihin purkitettuna kuukausitolkulla.
Kesäkurpitsa-inkiväärihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kesäkurpitsa. Kaavi pois siemenet ja kuori uloin kova kuori. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Pese ja raasta toisen sitruunan keltainen kuori hienolla terällä. Viillä valkoinen kuoriosa pois. Leikkaa myös toinen sitruuna kuorettomaksi. Hienonna hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
- Laita kurpitsa- ja sitruunakuutiot, sitruunan kuoriraaste, inkivääriraaste ja vesi isoon kattilaan. Keitä hilloa kannen alla, miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää kattilaan hillosokeri. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, ettei hillo tartu pohjaan. Muussaa hilloa perunasurvimella sosemaiseksi. Joukkoon saa jäädä sattumia.
- Lusikoi hillo puhtaaksi steriloituihin lasipurkkeihin ja sulje tölkkien kannet. Kun sose jäähtyy, purkit umpioituvat.
Meni pieleen, tuli ensinnäkin hirveän makeata. Ja toiseksi ihan luirua. Veden määrä 4 dl ihan liikaa. Tein ekaa kertaa ja harmittaa. Muuten olisi maku hyvä sitruunasta ja inkivääristä.