
Grilled cheese on kiistämättä kaikkien lohturuokien listavoittaja. Siihen ei koskaan kyllästy, vaikka sen perusidea on hyvin yksinkertainen: juustoa, juustoa ja enemmän juustoa!
Täydellinen ruokaisa iltapala juhlinnan jälkeen tai seuraavan aamun pelastava herkkuleipä. Grilled cheese on vastaus moneen hetkeen, myös rankan päivän jälkeiseen rentoutumiseen sohvalla.
Täydellinen juustoleipä syntyy useamman juuston kombosta. Leipien väliin laitetaan siivuja ihanan pikanttia cheddaria sekä vaaleaa ja pehmeää provolonea. Provolone on italialainen juusto, joka on erittäin suosittu amerikkalaisten lounasleivissä. Näiden lisäksi leivät sivellään maustamattomasta tuorejuustosta ja cheddarraasteesta sekoitetulla levitteellä.
Rapean ja paistuneen pinnan leipiin takaa majoneesi, jolla leipien kannet sivellään ennen kuumalle pannulle tai grillille pistämistä. Extramaukkaan herkun saat kun käytät aiolia eli valkosipulimajoneesia.
Grillattu kolmen juuston leipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja suolaripaus tasaiseksi levitteeksi.
-
Laita leipäviipaleet leikkuulaudalle tai leivinpaperin päälle ja päällystä puolet leivistä kahdella cheddarviipaleella. Laita provoloneviipaleet lopuille leiville. Levitä tuorejuustoa kaikille leiville. Paina leivät yhteen.
-
Valele paistopuoli aiolilla ja grillaa noin 2 minuuttia. Valele toisellekin puolelle aiolia, käännä leipä, paina ja grillaa toiset 2 minuuttia. Nauti heti kuumana ja valuvana.
Looks like Elvis breakfast.