Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 256 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Lasse Lecklin

Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Lihapulla-pastavuoka

Ainekset

Rosmariini-parmesaanilihapullat
1
dl
korppujauhoja
200
g
rahkaa
1
muna
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
oksaa tuoretta rosmariinia
50
g
parmesaania
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
600
g
sika-nautajauhelihaa
Pastavuoka
3
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
prk
arrabiata-pestoa
1
dl
oliiveja
0,5
tl
suolaa
350
g
pastaa
2
palloa mozzarellaa (125 g / kpl)

Työvaiheet

  1. Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
  3. Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
  4. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
  5. Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25-35 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.
  7. Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.

Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.

Kommentit (14)

Käyttäjä5418
Seuraa 
Liittynyt18.10.2017

En tiedä mitä laatusanaa käyttäisin kuvaillakseni tätä reseptiä, niin hyvää siitä tuli. Ehdottomasti uusi suosikki. Paljon on aineita, mutta ohje on kuitenkin helppo. Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli tomattikastiketölkin koko, koska tarjontaa on koossa jos toisessakin. Käytin Pirkan yrttitomaattikastiketta a’ 390 g. Kolme purkillista tuntui ensin paljolta, mutta spagetti imi kuitenkin kosteutta yllättävän paljon. Lihasokseen laitoin puolet hirveä ja toisen puolen sika-nautaa. Rahka-korppujauhoseokseen lorautin vielä tilkan kermaa. Annoksesta tuli niin reilun kokoinen, että siitä riittää isommallekin porukalle. T. Ulla

Uhmmmm

Eikö tlk tarkoita teelusikallista?

Noniin

Ainesosaluettelossa tomaattikastike, ohjeessa murska. Siis kumpi?!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Yhtenäistimme tekstiä: tomaattimurska on oikein, ja tässä on ajateltu 400 g tölkkiä.

Ja huom: tlk tarkoittaa tölkkiä, tl teelusikallista :)

KTV75

Kalorimäärät resepteihin olis kans kiva lisä.... 😉

Vierailija

Pastaako ei siis esikeitetä?

muksuille ei kelvannut

Vissiin ei eikä pullia paisteta. Kun ei oo kokki tuloksena vetinen jauhelihamössö ja keskellä pasta al dente. Uunissa 30min 200 ja 10 min 230 plus mozzarella 5min. Ja viimeinen kerta kun tungen jauhelihapulliin muuta kuin pippuria :)

TInkeri

Voi morjens mikä ohje! Virallinen varoitus: Onko joku oikeasti saanut pastan kypsäksi tomaattimurskassa ja tuossa ajassa? 25 minuutissa ei tuo tomaattisösseli ehdi edes lämmetä kunnolla, saati kypsentää pastaa. Lihapullat olivat hyviä, ne söimme, mutta pasta-tomaattikauhistus meni erilliskypsennyksenkin jälkeen suuoraan bioastiaan - harmitti! Jos vuokaan oli tarkoitus laittaa kypsää pastaa, niin se olisi pitänyt mainita. Skarppina näiden ohjeiden kanssa.

Vierailija

Onnistunut täydellisesti jo kaksi kertaa, vaikka lihapullat olivat melko kookkaita. Työnsin pullia kastikkeen joukkoon ja samalla sekoittelin varovaisesti pätkittyjä spagetteja kastikkeeseen.

MHI

Aikaa uunissa meni tuplasti. Pasta oli kyllä kypsää jo aiemmin, mutta lihapullat osin raakoja.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Harmi kuulla, ettei tämä ole onnistun kaikilla kokkaajilla.

Tämän kaltaisissa resepteissä uunien ja vuokien erilaisuus korostuu. Paksussa vuoassa kastikkeen lämpiäminen, ja näin ollen pastan kypsyminen, kestää tosiaan pidempään. Voi olla ettei paistoaika siksi riitä. Silloin kannattaa pitää vuokaa kauemmin uunissa. Myös pastojen kypsymisajoissa on jonkun verran eroja ja tähän vuokaan kannattaa valita nopeammin kypsyvä sortti.

Tarkennan reseptiä vielä :)

Villa Tane Gourmet
Seuraa 
Liittynyt19.1.2015

Todella hyvä ohje. Menee meillä ehdottomasti jatkoon. Annoksia tuli tuosta ainakin kuusi ja uunissa pidin 35 + 10 min.

Vierailija

Jep. Esikypsentäkää pasta niin kuin muissa lihapullavuokaohjeissa neuvottu.

Kalle L

On tää hyvä ohje, tehty 10 kunta kertaa ainakin ja koskaan ei ole pettynyt. Teen noin 50x40 uunivuokaan koska tällä ohjleella se ei pienempään mahdu. Mulla Lihapullat ja pasta/spagetti kypsyy hyvin 35min, mutta kannattaa koittaa eri aikoja koska uuneissa on eroja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.