Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.
Lihapulla-pastavuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
- Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
- Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
- Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25-35 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.
- Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.
Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.
En tiedä mitä laatusanaa käyttäisin kuvaillakseni tätä reseptiä, niin hyvää siitä tuli. Ehdottomasti uusi suosikki. Paljon on aineita, mutta ohje on kuitenkin helppo. Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli tomattikastiketölkin koko, koska tarjontaa on koossa jos toisessakin. Käytin Pirkan yrttitomaattikastiketta a’ 390 g. Kolme purkillista tuntui ensin paljolta, mutta spagetti imi kuitenkin kosteutta yllättävän paljon. Lihasokseen laitoin puolet hirveä ja toisen puolen sika-nautaa. Rahka-korppujauhoseokseen lorautin vielä tilkan kermaa. Annoksesta tuli niin reilun kokoinen, että siitä riittää isommallekin porukalle. T. Ulla
Eikö tlk tarkoita teelusikallista?
Ainesosaluettelossa tomaattikastike, ohjeessa murska. Siis kumpi?!
Hei, kiitos kommenteista! Yhtenäistimme tekstiä: tomaattimurska on oikein, ja tässä on ajateltu 400 g tölkkiä.
Ja huom: tlk tarkoittaa tölkkiä, tl teelusikallista :)
Kalorimäärät resepteihin olis kans kiva lisä.... 😉
Pastaako ei siis esikeitetä?
Vissiin ei eikä pullia paisteta. Kun ei oo kokki tuloksena vetinen jauhelihamössö ja keskellä pasta al dente. Uunissa 30min 200 ja 10 min 230 plus mozzarella 5min. Ja viimeinen kerta kun tungen jauhelihapulliin muuta kuin pippuria :)
Voi morjens mikä ohje! Virallinen varoitus: Onko joku oikeasti saanut pastan kypsäksi tomaattimurskassa ja tuossa ajassa? 25 minuutissa ei tuo tomaattisösseli ehdi edes lämmetä kunnolla, saati kypsentää pastaa. Lihapullat olivat hyviä, ne söimme, mutta pasta-tomaattikauhistus meni erilliskypsennyksenkin jälkeen suuoraan bioastiaan - harmitti! Jos vuokaan oli tarkoitus laittaa kypsää pastaa, niin se olisi pitänyt mainita. Skarppina näiden ohjeiden kanssa.
Onnistunut täydellisesti jo kaksi kertaa, vaikka lihapullat olivat melko kookkaita. Työnsin pullia kastikkeen joukkoon ja samalla sekoittelin varovaisesti pätkittyjä spagetteja kastikkeeseen.
Aikaa uunissa meni tuplasti. Pasta oli kyllä kypsää jo aiemmin, mutta lihapullat osin raakoja.
Harmi kuulla, ettei tämä ole onnistun kaikilla kokkaajilla.
Tämän kaltaisissa resepteissä uunien ja vuokien erilaisuus korostuu. Paksussa vuoassa kastikkeen lämpiäminen, ja näin ollen pastan kypsyminen, kestää tosiaan pidempään. Voi olla ettei paistoaika siksi riitä. Silloin kannattaa pitää vuokaa kauemmin uunissa. Myös pastojen kypsymisajoissa on jonkun verran eroja ja tähän vuokaan kannattaa valita nopeammin kypsyvä sortti.
Tarkennan reseptiä vielä :)
Todella hyvä ohje. Menee meillä ehdottomasti jatkoon. Annoksia tuli tuosta ainakin kuusi ja uunissa pidin 35 + 10 min.
Jep. Esikypsentäkää pasta niin kuin muissa lihapullavuokaohjeissa neuvottu.
On tää hyvä ohje, tehty 10 kunta kertaa ainakin ja koskaan ei ole pettynyt. Teen noin 50x40 uunivuokaan koska tällä ohjleella se ei pienempään mahdu. Mulla Lihapullat ja pasta/spagetti kypsyy hyvin 35min, mutta kannattaa koittaa eri aikoja koska uuneissa on eroja.