Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 220 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Lasse Lecklin

Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Lihapulla-pastavuoka

Ainekset

Rosmariini-parmesaanilihapullat
1
dl
korppujauhoja
200
g
rahkaa
1
muna
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
oksaa tuoretta rosmariinia
50
g
parmesaania
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
600
g
sika-nautajauhelihaa
Pastavuoka
3
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
prk
arrabiata-pestoa
1
dl
oliiveja
0,5
tl
suolaa
350
g
pastaa
2
palloa mozzarellaa (125 g / kpl)

Työvaiheet

  1. Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
  3. Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
  4. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
  5. Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25-35 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.
  7. Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.

Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.

Kommentit (13)

Käyttäjä5418
Seuraa 
Liittynyt18.10.2017

En tiedä mitä laatusanaa käyttäisin kuvaillakseni tätä reseptiä, niin hyvää siitä tuli. Ehdottomasti uusi suosikki. Paljon on aineita, mutta ohje on kuitenkin helppo. Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli tomattikastiketölkin koko, koska tarjontaa on koossa jos toisessakin. Käytin Pirkan yrttitomaattikastiketta a’ 390 g. Kolme purkillista tuntui ensin paljolta, mutta spagetti imi kuitenkin kosteutta yllättävän paljon. Lihasokseen laitoin puolet hirveä ja toisen puolen sika-nautaa. Rahka-korppujauhoseokseen lorautin vielä tilkan kermaa. Annoksesta tuli niin reilun kokoinen, että siitä riittää isommallekin porukalle. T. Ulla

Uhmmmm

Eikö tlk tarkoita teelusikallista?

Noniin

Ainesosaluettelossa tomaattikastike, ohjeessa murska. Siis kumpi?!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Yhtenäistimme tekstiä: tomaattimurska on oikein, ja tässä on ajateltu 400 g tölkkiä.

Ja huom: tlk tarkoittaa tölkkiä, tl teelusikallista :)

KTV75

Kalorimäärät resepteihin olis kans kiva lisä.... 😉

Vierailija

Pastaako ei siis esikeitetä?

muksuille ei kelvannut

Vissiin ei eikä pullia paisteta. Kun ei oo kokki tuloksena vetinen jauhelihamössö ja keskellä pasta al dente. Uunissa 30min 200 ja 10 min 230 plus mozzarella 5min. Ja viimeinen kerta kun tungen jauhelihapulliin muuta kuin pippuria :)

TInkeri

Voi morjens mikä ohje! Virallinen varoitus: Onko joku oikeasti saanut pastan kypsäksi tomaattimurskassa ja tuossa ajassa? 25 minuutissa ei tuo tomaattisösseli ehdi edes lämmetä kunnolla, saati kypsentää pastaa. Lihapullat olivat hyviä, ne söimme, mutta pasta-tomaattikauhistus meni erilliskypsennyksenkin jälkeen suuoraan bioastiaan - harmitti! Jos vuokaan oli tarkoitus laittaa kypsää pastaa, niin se olisi pitänyt mainita. Skarppina näiden ohjeiden kanssa.

Vierailija

Onnistunut täydellisesti jo kaksi kertaa, vaikka lihapullat olivat melko kookkaita. Työnsin pullia kastikkeen joukkoon ja samalla sekoittelin varovaisesti pätkittyjä spagetteja kastikkeeseen.

MHI

Aikaa uunissa meni tuplasti. Pasta oli kyllä kypsää jo aiemmin, mutta lihapullat osin raakoja.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Harmi kuulla, ettei tämä ole onnistun kaikilla kokkaajilla.

Tämän kaltaisissa resepteissä uunien ja vuokien erilaisuus korostuu. Paksussa vuoassa kastikkeen lämpiäminen, ja näin ollen pastan kypsyminen, kestää tosiaan pidempään. Voi olla ettei paistoaika siksi riitä. Silloin kannattaa pitää vuokaa kauemmin uunissa. Myös pastojen kypsymisajoissa on jonkun verran eroja ja tähän vuokaan kannattaa valita nopeammin kypsyvä sortti.

Tarkennan reseptiä vielä :)

Leinikin kokki
Seuraa 
Liittynyt19.1.2015

Todella hyvä ohje. Menee meillä ehdottomasti jatkoon. Annoksia tuli tuosta ainakin kuusi ja uunissa pidin 35 + 10 min.

Vierailija

Jep. Esikypsentäkää pasta niin kuin muissa lihapullavuokaohjeissa neuvottu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Srirachakastikkeella maustetut lihapullat ovat takuuvarma valinta lapsiperheelle, jossa rakastetaan tulista ruokaa. Sushibar+Wine-ravintolan Leena Mezorin luotto-ohjeessa lihapullat hautuvat kypsiksi makoisassa sienikastikkeessa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Srirachalihapullat ja -sienikastike

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
korppujauhoa
2
rkl
srirachakastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sienikastike
3
dl
lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 liemikuutio)
200
g
herkkusieniä tai 1/2 l suppilovahveroita
1 + 1
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
maissisuurustetta
1
rkl
worcesterkastiketta
1
rkl
srirachakastiketta
1/2
ruukku
korianteria
Perunamuusi
650
g
jauhoista perunaa (esim. puikula)
1 1/2
l
vettä
2 + 1
tl
suolaa
2 1/2
dl
maitoa
50
g
voita
Lisäksi
1/2
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita puolet sipulista ja kaikki valkosipuli lihan joukkoon. Säästä puolet sipulista kastikkeeseen. Lisää loput lihapullien aineet ja sekoita. Pyörittele seoksesta pingispallon kokoisia lihapullia, laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Aloita muusin valmistus. Kuori ja paloittele perunat noin 3 cm:n paloiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/1 tl suolaa), noin 10 minuuttia.
  3. Perunoiden kiehuessa tee lihaliemi ja viipaloi sienet noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Paista lihapullat. Sulata 1 rkl voita pannussa ja ruskista lihapullia välillä käännellen noin 5 minuuttia. Siirrä lihapullat lautaselle.
  5. Lisää 1 rkl voita pannuun ja ruskista sieniä ja hienonnettua sipulia välillä käännellen noin 5 minuuttia.
  6. Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada vesi pois kattilasta ja murskaa perunat perunasurvimella. Lisää maito ja lämmitä muusia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita voi muusiin ja mausta suolalla.
  7. Sekoita maissisuuruste lihaliemeen. Lisää worcester ja sriracha. 
  8. Laita lihapullat ja kaada lihaliemiseos pannuun sienten joukkoon. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut. Tarjoa muusin ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salottisipuli, kokojyväsinappi ja sienet maustavat karitsanjauhelihapihvit superherkullisiksi. Lisukkeeksi sopii lämmin ruusukaalisalaatti, joka pyörähtää kattilan kautta pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapihvit ja lämmin ruusukaalisalaatti

Ainekset

500
g
karitsanjauhelihaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
suppilovahveroita tai mustatorvisieniä (tai 1 dl kuivattuja)
1
dl
kermaa
1
viipale vehnäpaahtoleipää
1
kananmuna
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
n. 2
rkl
voita paistamiseen
Ruusukaalisalaatti
600
g
ruusukaalia
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
puolukoita
Sinappikerma
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sipuleita ja sieniä pannussa voissa pari minuuttia.
  2. Laita kerma kulhoon ja murenna leipä joukkoon. Lisää muna, sieni-sipuliseos, sinappi, suola ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kaalit kattilaan.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Paista ne voissa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  5. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti. Laita ne ruusukaalikattilaan. Lisää voi, sokeri ja suola. Kuumenna, sekoita puolukat joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
  6. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Tarjoa pihvien kastikkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Shepherd’s Pie eli paimenen piiras on kuin lihaperunasoselaatikko, mutta sillä erolla, että muusi on kantena jauhelihakastikkeen päällä, ei joukkoon sekoitettuna. Muusi on myös hiukan tiiviimpää. Tämä tuhti ja herkullinen paimenen piiras saa hyvää särmää pinnalle raastetusta piparjuuresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paimenen piiras piparjuurella

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
¾
dl
maitoa
50
g
voita
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
2
pientä
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
iso
porkkana
4
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
300
g
karitsan jauhelihaa
2
dl
tomaattimurskaa
3
rosmariininoksaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
dl
parmesaania raastettuna
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella.
  2. Kuumenna maito ja sulata voi. Lisää perunoiden joukkoon ja sekoita sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista. Kaada kasvikset kulhoon.
  4. Paista jauheliha samalla pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska, kuullotetut kasvikset ja hienonnetut rosmariininoksat. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastukselle. Kaada jauhelihakastike vuokaan pohjimmaiseksi. Levitä perunamuusi päälle ja ripottele parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Gratinoi 10 minuuttia.
  6. Raasta tuoretta piparjuurta annosten päälle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)