Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 227 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Lasse Lecklin

Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Lihapulla-pastavuoka

Ainekset

Rosmariini-parmesaanilihapullat
1
dl
korppujauhoja
200
g
rahkaa
1
muna
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
oksaa tuoretta rosmariinia
50
g
parmesaania
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
600
g
sika-nautajauhelihaa
Pastavuoka
3
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
prk
arrabiata-pestoa
1
dl
oliiveja
0,5
tl
suolaa
350
g
pastaa
2
palloa mozzarellaa (125 g / kpl)

Työvaiheet

  1. Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
  3. Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
  4. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
  5. Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25-35 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.
  7. Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.

Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.

Kommentit (13)

Käyttäjä5418
Seuraa 
Liittynyt18.10.2017

En tiedä mitä laatusanaa käyttäisin kuvaillakseni tätä reseptiä, niin hyvää siitä tuli. Ehdottomasti uusi suosikki. Paljon on aineita, mutta ohje on kuitenkin helppo. Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli tomattikastiketölkin koko, koska tarjontaa on koossa jos toisessakin. Käytin Pirkan yrttitomaattikastiketta a’ 390 g. Kolme purkillista tuntui ensin paljolta, mutta spagetti imi kuitenkin kosteutta yllättävän paljon. Lihasokseen laitoin puolet hirveä ja toisen puolen sika-nautaa. Rahka-korppujauhoseokseen lorautin vielä tilkan kermaa. Annoksesta tuli niin reilun kokoinen, että siitä riittää isommallekin porukalle. T. Ulla

Uhmmmm

Eikö tlk tarkoita teelusikallista?

Noniin

Ainesosaluettelossa tomaattikastike, ohjeessa murska. Siis kumpi?!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Yhtenäistimme tekstiä: tomaattimurska on oikein, ja tässä on ajateltu 400 g tölkkiä.

Ja huom: tlk tarkoittaa tölkkiä, tl teelusikallista :)

KTV75

Kalorimäärät resepteihin olis kans kiva lisä.... 😉

Vierailija

Pastaako ei siis esikeitetä?

muksuille ei kelvannut

Vissiin ei eikä pullia paisteta. Kun ei oo kokki tuloksena vetinen jauhelihamössö ja keskellä pasta al dente. Uunissa 30min 200 ja 10 min 230 plus mozzarella 5min. Ja viimeinen kerta kun tungen jauhelihapulliin muuta kuin pippuria :)

TInkeri

Voi morjens mikä ohje! Virallinen varoitus: Onko joku oikeasti saanut pastan kypsäksi tomaattimurskassa ja tuossa ajassa? 25 minuutissa ei tuo tomaattisösseli ehdi edes lämmetä kunnolla, saati kypsentää pastaa. Lihapullat olivat hyviä, ne söimme, mutta pasta-tomaattikauhistus meni erilliskypsennyksenkin jälkeen suuoraan bioastiaan - harmitti! Jos vuokaan oli tarkoitus laittaa kypsää pastaa, niin se olisi pitänyt mainita. Skarppina näiden ohjeiden kanssa.

Vierailija

Onnistunut täydellisesti jo kaksi kertaa, vaikka lihapullat olivat melko kookkaita. Työnsin pullia kastikkeen joukkoon ja samalla sekoittelin varovaisesti pätkittyjä spagetteja kastikkeeseen.

MHI

Aikaa uunissa meni tuplasti. Pasta oli kyllä kypsää jo aiemmin, mutta lihapullat osin raakoja.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Harmi kuulla, ettei tämä ole onnistun kaikilla kokkaajilla.

Tämän kaltaisissa resepteissä uunien ja vuokien erilaisuus korostuu. Paksussa vuoassa kastikkeen lämpiäminen, ja näin ollen pastan kypsyminen, kestää tosiaan pidempään. Voi olla ettei paistoaika siksi riitä. Silloin kannattaa pitää vuokaa kauemmin uunissa. Myös pastojen kypsymisajoissa on jonkun verran eroja ja tähän vuokaan kannattaa valita nopeammin kypsyvä sortti.

Tarkennan reseptiä vielä :)

Villa Tane Gourmet
Seuraa 
Liittynyt19.1.2015

Todella hyvä ohje. Menee meillä ehdottomasti jatkoon. Annoksia tuli tuosta ainakin kuusi ja uunissa pidin 35 + 10 min.

Vierailija

Jep. Esikypsentäkää pasta niin kuin muissa lihapullavuokaohjeissa neuvottu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.