Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Leivinjauhe ja siipien pinnan kuivattaminen on avaimena extrarapeaan lopputulokseen. Siirappimainen tulinen kastike on loistava pari siiville, jotka napsitaan suihin heti kun sormet kestävät kuumuuden.

Rapeat kanansiivet eli wingsit joka kerta? Se on mahdollista, mutta vaatii valmistelun aloittamisen jo edellisenä iltana.

Rapean pinnan avain on leivonnasta tuttu leivinjauhe. Sitä hierotaan maustamattomien siipien pintaan. Toinen vaihe on myös tärkeä, eli pinnan kuivaaminen. Siivet asetellaan ilmavasti pellille ja pelti laitetaan peittämättömänä jääkaappiin yöksi. Siipiä on hyvä kääntää kerran, jotta niiden pinta kuivuu tasaisesti joka puolelta.

Myös siipien paistamisessa kannattaa kokeilla muutamaa niksiä, jotka takaavat superrapean pinnan. Levitä siivet uunin ritilälle pellin sijaan ja käännä ne kerran paiston aikana. Niiden alle kannattaa laittaa foliolla vuorattu pelti, jotta niistä valuva rasva ei sotke uunia.

Makua siivet saavat niihin lopuksi sekoitettavasta makeantulisesta kastikkeesta. Lopputulos on ihanan tahmea ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia + yön yli tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Rapeantahmeat kanansiivet

Ainekset

1
kg
broilerin siipipaloja
2
tl
leivinjauhetta
tl
suolaa
TAHMEA MAUSTEKASTIKE
5
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
5
rkl
gochujang-chilitahnaa
4
rkl
vaahterasiirappia
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
miriniä
½
rkl
chilirouhetta
LISÄKSI
2–3
kevätsipulia hienonnettuna
4
rkl
mustia ja/tai vaaleita

Työvaiheet

  1. Kuivaa siivet talouspaperilla. Laita leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Kääntele siivet seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle vadille niin, että ne eivät koske toisiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kevyesti peitettynä 1 vrk. Käännä välillä, jotta pinta kuivahtaa tasaisesti.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita siivet ritilälle, (foliolla vuoratun) uunipellin päälle. Paista siipipaloja 20 minuuttia. Käännä ja paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja rapeita.

  3. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kuplivaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 7 min, kunnes seos on siirappimaista.

  4. Kääntele kuumat siipipalat kastikkeessa. Hienonna kevätsipuli pinnalle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (7)

Temiko
Seuraa 
Liittynyt18.2.2022

Kyllähän nuo jo palaa nuissa asteissa ja tuossa ajassa.

Teeämkoo

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Vierailija

Vierailija

4/2 | 

klo 11:02 | 12.9.2022

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

En todellakaan trollaa, mutta en milloinkaan missään muodossa syö kanan nahkoja, siksi tuntuu vain niin oudolta, miksi siitä pitäisi saada rapeata, kun se (minun ruokavaliossani) kuoritaan siitä pois. En kyllä pelkkiä siipiä koskaan edes osta.

Vierailija

Kannattaisi alkaa syömään myös sitä kanan nahkaa - edellyttäen että se on paistettu rapeaksi. Sellaista pehmeäksi muhitettua löllöä ei kyllä syö kukaan. Kanan nahka on erinomainen kollageeninlähde. Ei tarvitse syödä ravintolisiä eikä sivellä kollageenirasvoja naamaansa ;)

Vierailija

Minäkään en syö kanan nahkaa, joten tein näitä leikkaamalla fileestä sopivia paloja. Toimi erittäin hyvin! Suolaa lipsahti makuuni vähän liikaa, seuraavalla kerralla kerralla säästelen sen kanssa. Kastike on erittäin hyvää, varsin tulista.

Vierailija

Höh, siipien ideahan on just sen hyvin maustetun ja rapeaksi paistetun nahan syöminen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.