Leivinjauhe ja siipien pinnan kuivattaminen on avaimena extrarapeaan lopputulokseen. Siirappimainen tulinen kastike on loistava pari siiville, jotka napsitaan suihin heti kun sormet kestävät kuumuuden.
Rapeat kanansiivet eli wingsit joka kerta? Se on mahdollista, mutta vaatii valmistelun aloittamisen jo edellisenä iltana.
Rapean pinnan avain on leivonnasta tuttu leivinjauhe. Sitä hierotaan maustamattomien siipien pintaan. Toinen vaihe on myös tärkeä, eli pinnan kuivaaminen. Siivet asetellaan ilmavasti pellille ja pelti laitetaan peittämättömänä jääkaappiin yöksi. Siipiä on hyvä kääntää kerran, jotta niiden pinta kuivuu tasaisesti joka puolelta.
Myös siipien paistamisessa kannattaa kokeilla muutamaa niksiä, jotka takaavat superrapean pinnan. Levitä siivet uunin ritilälle pellin sijaan ja käännä ne kerran paiston aikana. Niiden alle kannattaa laittaa foliolla vuorattu pelti, jotta niistä valuva rasva ei sotke uunia.
Makua siivet saavat niihin lopuksi sekoitettavasta makeantulisesta kastikkeesta. Lopputulos on ihanan tahmea ja rapea.
Rapeantahmeat kanansiivet
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa siivet talouspaperilla. Laita leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Kääntele siivet seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle vadille niin, että ne eivät koske toisiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kevyesti peitettynä 1 vrk. Käännä välillä, jotta pinta kuivahtaa tasaisesti.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita siivet ritilälle, (foliolla vuoratun) uunipellin päälle. Paista siipipaloja 20 minuuttia. Käännä ja paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja rapeita.
-
Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kuplivaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 7 min, kunnes seos on siirappimaista.
-
Kääntele kuumat siipipalat kastikkeessa. Hienonna kevätsipuli pinnalle. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Kyllähän nuo jo palaa nuissa asteissa ja tuossa ajassa.
Teeämkoo
Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???
Vierailija
4/2 |
klo 11:02 | 12.9.2022
Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???
Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan.
Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???
Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan.
En todellakaan trollaa, mutta en milloinkaan missään muodossa syö kanan nahkoja, siksi tuntuu vain niin oudolta, miksi siitä pitäisi saada rapeata, kun se (minun ruokavaliossani) kuoritaan siitä pois. En kyllä pelkkiä siipiä koskaan edes osta.
Kannattaisi alkaa syömään myös sitä kanan nahkaa - edellyttäen että se on paistettu rapeaksi. Sellaista pehmeäksi muhitettua löllöä ei kyllä syö kukaan. Kanan nahka on erinomainen kollageeninlähde. Ei tarvitse syödä ravintolisiä eikä sivellä kollageenirasvoja naamaansa ;)
Minäkään en syö kanan nahkaa, joten tein näitä leikkaamalla fileestä sopivia paloja. Toimi erittäin hyvin! Suolaa lipsahti makuuni vähän liikaa, seuraavalla kerralla kerralla säästelen sen kanssa. Kastike on erittäin hyvää, varsin tulista.
Höh, siipien ideahan on just sen hyvin maustetun ja rapeaksi paistetun nahan syöminen!