Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Leivinjauhe ja siipien pinnan kuivattaminen on avaimena extrarapeaan lopputulokseen. Siirappimainen tulinen kastike on loistava pari siiville, jotka napsitaan suihin heti kun sormet kestävät kuumuuden.

Rapeat kanansiivet eli wingsit joka kerta? Se on mahdollista, mutta vaatii valmistelun aloittamisen jo edellisenä iltana.

Rapean pinnan avain on leivonnasta tuttu leivinjauhe. Sitä hierotaan maustamattomien siipien pintaan. Toinen vaihe on myös tärkeä, eli pinnan kuivaaminen. Siivet asetellaan ilmavasti pellille ja pelti laitetaan peittämättömänä jääkaappiin yöksi. Siipiä on hyvä kääntää kerran, jotta niiden pinta kuivuu tasaisesti joka puolelta.

Myös siipien paistamisessa kannattaa kokeilla muutamaa niksiä, jotka takaavat superrapean pinnan. Levitä siivet uunin ritilälle pellin sijaan ja käännä ne kerran paiston aikana. Niiden alle kannattaa laittaa foliolla vuorattu pelti, jotta niistä valuva rasva ei sotke uunia.

Makua siivet saavat niihin lopuksi sekoitettavasta makeantulisesta kastikkeesta. Lopputulos on ihanan tahmea ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia + yön yli tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Rapeantahmeat kanansiivet

Ainekset

1
kg
broilerin siipipaloja
2
tl
leivinjauhetta
tl
suolaa
TAHMEA MAUSTEKASTIKE
5
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
5
rkl
gochujang-chilitahnaa
4
rkl
vaahterasiirappia
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
rkl
miriniä
½
rkl
chilirouhetta
LISÄKSI
2–3
kevätsipulia hienonnettuna
4
rkl
mustia ja/tai vaaleita

Työvaiheet

  1. Kuivaa siivet talouspaperilla. Laita leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Kääntele siivet seoksessa ja nosta leivinpaperin päälle vadille niin, että ne eivät koske toisiaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kevyesti peitettynä 1 vrk. Käännä välillä, jotta pinta kuivahtaa tasaisesti.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita siivet ritilälle, (foliolla vuoratun) uunipellin päälle. Paista siipipaloja 20 minuuttia. Käännä ja paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja rapeita.

  3. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa keskenään. Kuumenna keskilämmöllä kuplivaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen noin 7 min, kunnes seos on siirappimaista.

  4. Kääntele kuumat siipipalat kastikkeessa. Hienonna kevätsipuli pinnalle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (7)

Temiko
Seuraa 
Liittynyt18.2.2022

Kyllähän nuo jo palaa nuissa asteissa ja tuossa ajassa.

Teeämkoo

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Vierailija

Vierailija

4/2 | 

klo 11:02 | 12.9.2022

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

Vierailija

Syökö joku todellakin tuon kanan nahan???

Jos todellakin yrität täällä väittää, että on jokin shokki, että kanansiipiin kuuluu myös syödä nahka, niin voit mennä muualla trollaamaan. 

En todellakaan trollaa, mutta en milloinkaan missään muodossa syö kanan nahkoja, siksi tuntuu vain niin oudolta, miksi siitä pitäisi saada rapeata, kun se (minun ruokavaliossani) kuoritaan siitä pois. En kyllä pelkkiä siipiä koskaan edes osta.

Vierailija

Kannattaisi alkaa syömään myös sitä kanan nahkaa - edellyttäen että se on paistettu rapeaksi. Sellaista pehmeäksi muhitettua löllöä ei kyllä syö kukaan. Kanan nahka on erinomainen kollageeninlähde. Ei tarvitse syödä ravintolisiä eikä sivellä kollageenirasvoja naamaansa ;)

Vierailija

Minäkään en syö kanan nahkaa, joten tein näitä leikkaamalla fileestä sopivia paloja. Toimi erittäin hyvin! Suolaa lipsahti makuuni vähän liikaa, seuraavalla kerralla kerralla säästelen sen kanssa. Kastike on erittäin hyvää, varsin tulista.

Vierailija

Höh, siipien ideahan on just sen hyvin maustetun ja rapeaksi paistetun nahan syöminen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan mahtavan mehukkaaksi. Ota avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Hedelmäinen kirsikkakastike maistuu kanan ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 4–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Perhosbroileri

Ainekset

1
(n. 1,5 kg)
broileri
Marinadi
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Glaseerauskastike
1
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuu- laudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.
  2. Purista sitruunan mehu paksuun suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehuun. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.
  3. Ota kana marinadista ja kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.
  4. Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  5. Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.
  6. Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Vinkki! Voit testata kypsyyden pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Purjotapakset

Ainekset

4
purjoa
1
pss (200 g)
padron-paprikoita
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Kastike
2
dl
pakastettuja kirsikoita
1
salottisipuli
1
dl
rypsiöljyä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike maustumaan. Sulata kirsikat mikrossa ja pilko ne kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kirsikoiden joukkoon sipulit ja loput kastikkeen ainekset.
  2. Lämmitä grilli tai kuumenna hiillos. Levitä hiilet grillin toiselle laidalle.
  3. Grillaa purjoja suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Kun pinta on tummunut, siirrä purjot epäsuoraan lämpöön ja kypsennä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  4. Grillaa paprikat nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Poista purjojen uloin kerros ja leikkaa sisus muutamaan osaan. Laita purjot ja paprikat kulhoon, lisää tilkka öljyä ja suolaa. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pho-keitto on tunnetuin vietnamilainen ruoka. Liemipohjainen nuudelikeitto on täynnä soluja suojaavia antioksidantteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t (liemi) + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pho

Ainekset

LIEMI
l
vettä
1
pkt (800 g)
broilerinkoipia
2
keltasipulia
50
g
inkivääriä
5
neilikkaa
4
kardemumman kotaa
1
kanelitanko
1
tl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
1
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
3
rkl
kalakastiketta
LISUKKEET
lihat liemeen käytetyistä broilerinkoivista
125
g
riisinuudelia
2
kevätsipulinvartta
1
iso tai 4 pientä paksoita
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku herneenversoja
1
limetti
+ paahdettuja sipuleita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita broilerinkoivet veteen. Kuumenna kiehuvaksi. Halkaise sipulit kuorineen, viipaloi inkivääri isoiksi paloiksi ja lisää veteen.

  2. Paahda mausteita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja lisää ne liemeen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Keitä lientä pienellä lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Kuori vaahto pois tarpeen mukaan.

  3. Nosta koivet liemestä. Anna jäähtyä hetki ja riivi liha irti luista. Laita lihat sivuun odottamaan annosten kokoamista ja laita luut takaisin liemeen porisemaan vielä tunniksi.

  4. Kun liemi on kiehunut ja keittynyt kasaan, siivilöi se ja laita takaisin kattilaan kananlihan kanssa. Mausta kalakastikkeella ja kuumenna.

  5. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli, paksoit ja sokeriherneet. Hienonna yrtit. Lohko lime neljään osaan.

  6. Kasaa annokset: jaa nuudelit neljään kulhoon. Ripottele päälle kevätsipuleita, paksoita, reilusti yrttejä ja herneenversoja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä ja jaa kananlihapalat kulhoihin.

  7. Koristele keitto muutamilla yrttilehdillä, limetinlohkolla ja paahdetuilla sipuleilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Helpot hölskykurkut ja inkiväärillä maustettu majoneesi viimeistelevät kanahampurilaiset. Hampurilaissämpylät voit ostaa valmiina tai leipoa itse.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanahampurilaiset ja minttukurkut

Ainekset

4 - 6
sämpylää
1
pkt (600 g)
kananpojan paistileikkeitä
Marinadi
1
dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria Smoky Hickory)
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Hölskytettävät minttukurkut
½
kurkku
2
limettiä
1
dl
mintun lehtiä
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Inkiväärimajoneesi
3
dl
majoneesia
3
rkl
inkiväärimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi broilerin paistileikkeet talouspaperilla ja lado ne uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset. Silppua joukkoon maun mukaan valkosipulia. Kaada marinadi leikkeiden päälle.
  2. Pyöräytä niin, että marinadi tarttuu lihoihin kauttaaltaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
  3. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla pieniksi rihmoiksi.
  4. Valmista broilerin paistuessa minttukurkut. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista molemmista limeteistä mehu. Silppua minttu. Yhdistä limetinmehu, minttu ja mausteet.
  5. Viipaloi kurkku. Laita viipaleet ja liemi kannelliseen purkkiin. Hölskytä purkkia pari minuuttia.
  6. Mausta valmis majoneesi inkiväärimurskalla.
  7. Tarjoa nyhtöbroileri, minttukurkut ja inkiväärimajoneesi sämpylöiden välissä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Alkuperäinen caesarsalaatti luottaa maukkaan kastikkeen, krutonkien ja parmesaani­lastujen voimaan. Kastiketta kuuluu olla mukana sen verran, että se voitelee lehdet herkullisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Klassinen caesarsalaatti

Ainekset

2
ruukkua roomansalaattia
1
dl
parmesaania lastuina
KRUTONGIT
200
g
vaaleaa hapanjuurileipää
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
3
sardellifileetä
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
1
sitruuna
2
keltuaista
1
rkl
dijoninsinappia
2
dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna sardellifileet. Raasta parmesaani hienoksi. Purista sitruunamehu.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää valkosipuli, sardellit ja sinappi. Vatkaa aineksia vispilällä ja lisää samalla ryp­siöljy ohuena nauhana. Jatka vatkaa­mista ja lisää oliiviöljy.

  3. Lisää parmesaaniraaste ja sitruu­namehua makusi mukaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat ohentaa kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipä 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle oliiviöljy ja sormisuola. Paahda 200­-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna krutonkien jäähtyä.

  5. Leikkaa salaatti poikittain noin 1½ cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa parmesaani lastuiksi.

  6. Sekoita salaatti laakeassa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Nostele salaatti, krutongit, parmesaanilastut ja kastike sekaisin. Laita caesarsalaatti tarjolle vadille tai annostele suoraan kulhoihin.