
Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!
Marokkolainen lohi-kikhernepelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.
-
Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.
Kiitos asiallisesta ja toteuttamiskelpoisesta reseptistä, jossa makumaailma on ainesten suhteen kohdallaan.
Kuka näitä mättöjä syö?
No kokeile, kikherneiden tilalla voi olla pikkuisessa tai varsiparsakaalia! Hyvää on!
Siis pikkuparsaa
Eikö tällä rasvalla läträämisellä ole mitään rajaa.
Täysin tajuton resepti, ellet halua nopeaa sydänkohtausta
50 g voita koko reseptissä -> rajatonta läträämistä.
OK boomer.