
Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.
Tässä piirakassa oikaistaan valmiin piirakkapohjan avulla. Se ei kuitenkaan vaikuta makuun, sillä täyte on niin herkullinen ja mehevä.
Sienet, pekoni, sipuli ja palvikinkku muodostavat lihaisan ja täyteläisen makuisen täytteen. Piirakkaan sopivat niin kantarellit, tatit kuin herkkusienetkin. Pekoni, sienet ja sipuli paistetaan pannulla ja sekoitetaan kinkkusuikaleiden joukkoon. Liha-sienitäytteen lisäksi piirakkaan tehdään kahden juuston maustama kananmuna-ranskankermaseos.
Piirakkapohjaa on hyvä esipaistaa uunissa noin 10 minuuttia, sillä täytteet ovat runsaat ja melko kosteat. Kevyt vihersalaatti rapealla pistaasivinegretillä sopii hieman jäähtyneen piirakan rinnalle.
Kahden juuston pekoni-sienipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
- Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
- Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
- Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
- Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
- Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).
Pistaasivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
- Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.
Muuten varmasti hyvä ohje, mutta mikä on tuo piirakka? Muro-vai lehtitaikina, Pizza-vai Flammkuchen pohja? Vai onko suomessa vain yksi piirakkapohja kaupassa,tuskin?
Muuten varmasti hyvä ohje, mutta mikä on tuo piirakka? Muro-vai lehtitaikina, Pizza-vai Flammkuchen pohja? Vai onko suomessa vain yksi piirakkapohja kaupassa,tuskin?
Miksi näissä herkullisissa ohjeissa on melkein aina joku home- tai muuten vaan ällöttävä juusto..?😖🤢
Olisiko siitä syystä, että kyseessä on herkullinen ohje? 🤔
Kunhan joskus vielä kasvaa aikuiseksi ja uskaltautuu maistamaan jotain muutakin kuin pannukakkua ja makaronilaatikkoa, niin huomaa miten hyviä erilaiset juustot ovat, sinihomejuustokin. Ja niitäkin on erilaisia, miedompia ja vahvempia.
Piirakan nimessä on virhe. Sen pitäisi olla 'Kahden juuston pekoni-sieni-sipulipiirakka'. Mikähän siinä on, että kokit eivät osaa tehdä mitään suolasta ilman sipulia?
Erinomainen resepti! Onnistui oikein hyvin ja oli todellakin maukasta. Teen toistekin!
Loistava piirakka! Todella maukas ja helppo tehdä.