Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kiinankaalista ja kikherneistä kypsyy uunissa herkullisen mausteinen ruoka. Kaali pehmenee ja sen lehtien väliehin ujuttautuu runsaasti hyvää kastiketta.

Kiinankaali on muiden kaalien tapaan edullinen ja runsaasti kaliumia ja kalsiumia sisältävä vihannes, jonka maine ansaitsee parannusruiskeen.

Kiinankaali on parhaimmillaan kypsennettynä. Tomaattisessa chilitahnalla, juustokuminalla ja korianterilla maustetussa uunikiinankaalissa on pehmeä rakenne ja erittäin paljon makua, joka ujuttautuu ihanasti ohuiden kaalinlehtien väliin.

Kaali lohkotaan ensin pituussuunnassa ja lohkoihin paistetaan pannulla kaunis väri. Tämän jälkeen pannulla paistetaan hetki tomaattista maustetahnaa, jonka jälkeen pannulle lisätään hieman kasvislientä, kaalilohkot sekä ruokaisuutta lisäävät kikherneet. Kaalipannu paistuu uunin lämmössä pehmeäksi, maukkaaksi ja lämmittäväksi kasvisateriaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikiinankaali

Ainekset

1
(noin 800 g)
kokonainen kiinankaali
1
tlk (230 g)
kypsiä, säilöttyjä kikherneitä
½
dl
oliiviöljyä
3–4
dl
kasvislientä
TARJOILUUN
lehtipersiljaa
kauraranskankermaa
MAUSTETAHNA
1
tuubi (140 g)
tomaattisosetta
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissa-tahnaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  2. Leikkaa kiinankaali pitkittäin kahdeksaksi lohkoksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Kuumenna iso uuninkestävä pannu ja lisää siihen noin puolet oliiviöljystä. Paista kiinankaalilohkot muutamassa erässä, lisää oliiviöljyä pannulle tarpeen mukaan. Paista kaalilohkoja noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes ne alkavat saada väriä pintaansa ja hieman pehmentyä.
  4. Nosta kaalilohkot sivuun ja lisää maustetahna pannulle. Paista 2–3 minuuttia. Kaada pannulle kasvisliemi ja sekoita hyvin. Lisää kikherneet ja kaalilohkot ja siirrä pannu uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä kaalit ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Uunikiinankaali on valmis, kun kaali on aivan pehmeää ja irtonaista.
  5. Anna ruoan vetäytyä hetki ja viimeistele kauraranskankermalla ja lehtipersiljalla.

Kommentit (2)

Vierailija

Millä harissatahnan voisi korvata kun ei voi chiliä syödä?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Voit lisätä tomaattisoseen määrää, tai korvata harissan vaikka punaisella pestolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.