Kiinankaalista ja kikherneistä kypsyy uunissa herkullisen mausteinen ruoka. Kaali pehmenee ja sen lehtien väliehin ujuttautuu runsaasti hyvää kastiketta.
Kiinankaali on muiden kaalien tapaan edullinen ja runsaasti kaliumia ja kalsiumia sisältävä vihannes, jonka maine ansaitsee parannusruiskeen.
Kiinankaali on parhaimmillaan kypsennettynä. Tomaattisessa chilitahnalla, juustokuminalla ja korianterilla maustetussa uunikiinankaalissa on pehmeä rakenne ja erittäin paljon makua, joka ujuttautuu ihanasti ohuiden kaalinlehtien väliin.
Kaali lohkotaan ensin pituussuunnassa ja lohkoihin paistetaan pannulla kaunis väri. Tämän jälkeen pannulla paistetaan hetki tomaattista maustetahnaa, jonka jälkeen pannulle lisätään hieman kasvislientä, kaalilohkot sekä ruokaisuutta lisäävät kikherneet. Kaalipannu paistuu uunin lämmössä pehmeäksi, maukkaaksi ja lämmittäväksi kasvisateriaksi.
Uunikiinankaali
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin maustetahna sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
- Leikkaa kiinankaali pitkittäin kahdeksaksi lohkoksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
- Kuumenna iso uuninkestävä pannu ja lisää siihen noin puolet oliiviöljystä. Paista kiinankaalilohkot muutamassa erässä, lisää oliiviöljyä pannulle tarpeen mukaan. Paista kaalilohkoja noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes ne alkavat saada väriä pintaansa ja hieman pehmentyä.
- Nosta kaalilohkot sivuun ja lisää maustetahna pannulle. Paista 2–3 minuuttia. Kaada pannulle kasvisliemi ja sekoita hyvin. Lisää kikherneet ja kaalilohkot ja siirrä pannu uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä kaalit ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Uunikiinankaali on valmis, kun kaali on aivan pehmeää ja irtonaista.
- Anna ruoan vetäytyä hetki ja viimeistele kauraranskankermalla ja lehtipersiljalla.
Millä harissatahnan voisi korvata kun ei voi chiliä syödä?
Hei!
Voit lisätä tomaattisoseen määrää, tai korvata harissan vaikka punaisella pestolla.