
Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.
Japanilaiset tahmeat munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
- Sekoita marinadin aineet keskenään.
- Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannussa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsiemeniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
- Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muutama minuutti molemmin puolin. Siirrä pannu pois levyltä ja valuta marinadi munakoisoille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
- Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
- Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa munakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Ilmeisesti tämä on kylmä annos?
Moikka!
Kyllä tämä annnos syödään jäähtyneenä. Jääkaappikylmänä ei kuitenkaan parhaimmillaan, vaan noin huoneenlämpöisenä.
Voisin kokeilla tätä reseptiä, mutta munakoisoviipaleet olen leikannut enintään 1 cm paksuisiksi.