
Latva-artisokista, tuoreesta salviasta, sitruunamehusta ja valkosipulista syntyy pastalle herkullinen kastike. Maa-artisokat paahdetaan uunissa sipsilastuiksi pastan päälle.
Säilötyt latva-artisokansydämet ovat hyvin maukkaita, mutta niiden käyttö tuntuu hieman hankalalta niiden vaihtelevan koostumuksen takia.
Tässä ohjeessa artisokansydämet soseutetaan hurmaavan maukkaaksi pastakastikkeeksi yhdessä sitruunanmehun, valkosipulin, mausteiden ja öljyn kanssa. Kastikkeen joukkoon revitään vielä tuoretta salviaa. Kastikkeen lisäksi pastaan lisätään paistettuja sieniä tuomaan täyteläistä makua.
Pastan nimi on kahden artisokan pasta, sillä annokset viimeistellään ohuilla, uunissa rapeaksi paahdetuilla maa-artisokan viipaleilla. Mikä parasta, muhkuraisia maa-artisokkia ei tarvitse kuoria, kunhan ne pesee hyvin juuresharjalla!
Kahden artisokan pasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta säilötyt artisokansydämet ja kumoa ne tehosekoittimen kulhoon.
-
Purista sitruunasta mehu (noin ¼ dl) ja laita se kulhoon artisokkien kanssa. Lisää myös vesi, öljy, kuorittu valkosipulinkynsi ja mausteet. Revi joukkoon salvian lehdet. Soseuta ainekset sileäksi.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Pese ja kuivaa maa-artisokat hyvin. Leikkaa ne kuorineen viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla (½ tl) ja mustapippurilla (¼ tl). Paahda noin 20 minuuttia, kunnes artisokat ovat saaneet hieman väriä.
-
Viipaloi sienet ja paista ne tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla (½ tl) ja pippurilla (¼ tl).
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, kaada se takaisin kattilaan ja lisää artisokkakastike. Lämmitä pasta nopeasti käännellen. Lisää joukkoon paahdetut maa-artisokat ja paistetut sienet. Kaada pasta tarjoilukulhoon.
-
Valuta pinnalle tryffeliöljyä ja raasta päälle pecorinojuustoa. Tarjoa heti.
Oli todella hyvää. Tuore salvia ja tryffeliöljy kruunaa umamisen annoksen. Kiitos paljon reseptistä.