Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Aino Brandt ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Latva-artisokista, tuoreesta salviasta, sitruunamehusta ja valkosipulista syntyy pastalle herkullinen kastike. Maa-artisokat paahdetaan uunissa sipsilastuiksi pastan päälle.

Säilötyt latva-artisokansydämet ovat hyvin maukkaita, mutta niiden käyttö tuntuu hieman hankalalta niiden vaihtelevan koostumuksen takia.

Tässä ohjeessa artisokansydämet soseutetaan hurmaavan maukkaaksi pastakastikkeeksi yhdessä sitruunanmehun, valkosipulin, mausteiden ja öljyn kanssa. Kastikkeen joukkoon revitään vielä tuoretta salviaa. Kastikkeen lisäksi pastaan lisätään paistettuja sieniä tuomaan täyteläistä makua.

Pastan nimi on kahden artisokan pasta, sillä annokset viimeistellään ohuilla, uunissa rapeaksi paahdetuilla maa-artisokan viipaleilla. Mikä parasta, muhkuraisia maa-artisokkia ei tarvitse kuoria, kunhan ne pesee hyvin juuresharjalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden artisokan pasta

Ainekset

LATVA-ARTISOKKAKASTIKE
2
tlk (à 240/390 g)
veteen säilöttyjä artisokansydämiä
½
sitruunaa
1
dl
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
10–20
salvian lehteä koosta riippuen
LISÄKSI
300
g
maa-artisokkia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
300
g
herkkusieniä tai siitakesieniä
500
g
nauhapastaa
2
rkl
tryffeliöljyä
pala (n. 20 g)
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta säilötyt artisokansydämet ja kumoa ne tehosekoittimen kulhoon.

  2. Purista sitruunasta mehu (noin ¼ dl) ja laita se kulhoon artisokkien kanssa. Lisää myös vesi, öljy, kuorittu valkosipulinkynsi ja mausteet. Revi joukkoon salvian lehdet. Soseuta ainekset sileäksi.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Pese ja kuivaa maa-artisokat hyvin. Leikkaa ne kuorineen viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.

  5. Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla (½ tl) ja mustapippurilla (¼ tl). Paahda noin 20 minuuttia, kunnes artisokat ovat saaneet hieman väriä.

  6. Viipaloi sienet ja paista ne tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla (½ tl) ja pippurilla (¼ tl).

  7. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, kaada se takaisin kattilaan ja lisää artisokkakastike. Lämmitä pasta nopeasti käännellen. Lisää joukkoon paahdetut maa-artisokat ja paistetut sienet. Kaada pasta tarjoilukulhoon.

  8. Valuta pinnalle tryffeliöljyä ja raasta päälle pecorinojuustoa. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Lost in the Kitchen 555

Oli todella hyvää. Tuore salvia ja tryffeliöljy kruunaa umamisen annoksen. Kiitos paljon reseptistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.