
Klassinen tiramisu ei muutoksia kaipaa! Tämä ohje on mitoitettu kahdeksalle. Herkku uppoaa helposti kuitenkin esimerkiksi myös neljään suuhun, eikä yhtään jää yli.
Täydellinen tiramisu
Ainekset
Työvaiheet
- Asettele keksit (neliön tai suorakaiteen muotoisen) vuoan pohjalle. Sekoita espresso ja viini keskenään ja kaada seos keksien päälle.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa vaahdoksi.
- Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon kanssa. Lorauta kahvilikööriä joukkoon. Lisää valkuaisvaahto lopuksi varovasti nuolijalla käännellen joukkoon.
- Lusikoi vaahto vuokaan keksi-kerroksen päälle. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Huono ohje
Mascarpone-täyte on ihanaa, mutta lopputulos on tällä reseptillä liian viinainen ja kostea makuuni. Mielestäni lopputulos on paljon parempi, jos marsalaviiniä laittaa ihan tilkan vaan ja keksit kastaa nopeasti kahviseoksessa ja kahviseosta ei kaadeta vuokaan.
Samaa mieltä Käyttäjä23773:n kanssa. Pohjaan tilkka vähemmän marsalaa ja kokonaisnestemäärä hieman pienempi. "Yläkerta" tällä reseptillä oikein hyvä ^__^