
Makuraidat kierteiden päälle valmistuvat kahvilla terästetystä tomusokerikuorrutuksesta. Tähän käy hyvin jämäkahvi, joskaan kovin kauan kuumalla levyllä seissyt voi olla jo kitkerää.
Äkilliseen korvapuustinhimoon on onneksi vastaus, joka ilahduttaa nerokkuudellaan. Valmis croissanttaikina pelastaa pullahiiren tälläkin kertaa.
Taikina pullautetaan ulos purkista ja nipistellään sen kolot kiinni, jotta saadaan tasainen levy. Levylle levitetään korvapuustilta maistuva täyte, eli fariinisokerista, voista ja kanelista sekoitettu tahna. Kahvin ystävät voivat lisätä tahnaan pienen lusikallisen pikakahvijauhetta.
Levy rullataan ja siitä leikataan kuusi palaa, jotka paistuvat uunissa vartissa. Niitä ei tarvitse edes voidella. Jotta korvapuusticroissantit eivät vahingossakaan jäisi kuiviksi, tehdään niille kahvilta maistuva tomusokerikuorrute
Korvapuusti-croissantkierteet
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä taikina purkista alustalle, jossa on hieman jauhoja. Nipistä taikinapalat kiinni siten, että saat yhtenäisen levyn.
-
Yhdistä voi, kaneli, fariinisokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Levitä seos taikinalle.
-
Kääräise taikina rullalle. Leikkaa kuuteen palaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille.
-
Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Tee kuorrutus. Yhdistä tomusokeriin kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat tanakan seoksen. Valuta se raidoiksi pullakierteiden päälle. Tarjoa heti.
Heh, tämä resepti julkaistiin syyskuussa Hesarissa otsikolla: "Nerokas niksi taklaa kahvihävikin".
Ensin leivotaan pullia ja sitten maustetaan kuorrute kahvilla. Tosi hieno tapa "säästää" ja "vähentää hävikkiä". :D :D :D
Miten päin kierretään rullalle? pituus- vai leveyssuuntaan?:)