Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Fondantissa lumoaa tahmeana valuva suklaasydän. Kypsennys on tarkkaa puuhaa, ja onnistumisen tae on usein testipaistaminen omassa uunissa.

Paistoaika vaihtelee fondantin koon ja uunin mukaan. Fondantin keskelle muodostuva pieni kohouma yleensä kertoo, että se on valmis. Riittävän kypsä fondant ei hölsky vuoassa.

Onnistuneen suklaafondantin sisus valuu leikattaessa lautaselle tahmeana massana. Löysä sisus kertoo, että fondant on jäänyt hieman raa’aksi. Jos taas sisus on täysin kiinteää, fondant on kypsynyt yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 6 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaafondantit

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
150
g
voita
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
VUOKIIN
50
g
voita
½
dl
mantelijauhetta
PINNALLE
tomusokeria
LISÄKSI
jäätelöä ja marjoja

Työvaiheet

  1. Hienonna suklaa tai raasta karkeaksi raasteeksi. Laita se kulhoon.

  2. Sulata voi pannulla tai kattilassa. Jatka kuumentamista keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes voi muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kuuma ruskistettu voi ohuena nauhana suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti vispilällä. Sekoita kananmuna-sokeriseos hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen.

  4. Siivilöi vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhoon. Lisää leivinjauhe. Kääntele jauhot huolellisesti taikinaan.

  5. Kaada taikina isoon pursotinpussiin. (Pursotinpussi pysyy kätevästi pystyssä, kun laitat sen isoon lasiin ja avaat pussin suuaukon lasin reunoille.) Sulje pussi esimerkiksi kuminauhalla.

  6. Voitele vuoat huolellisesti. Jauhota ne sen jälkeen kevyesti mantelijauheella. Pursota taikina vuokiin.

  7. Kypsennä fondanteja 200-asteisen uunin keskiosassa noin 8–10 minuuttia riippuen fondantien koosta.

  8. Anna kypsien fondantien vetäytyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista lautasille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki Fondant-taikina säilyy jääkaapissa jopa yön yli esimerkiksi suljetus- sa pursotinpussissa tai muotteihin pursotettuna.

Kommentit (2)

Skeptikko

Ei kai herranjesta puolta desiä leivinjauhetta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kiitos tarkkanäköisyydestä! Ei tosiaankaan puolta desiä, vaan puoli teelusikallista. Ohje on nyt korjattu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.