
Tässä leivonnaisessa on kaikuja iki-ihanasta unelmatortusta. Tumman kääretorttupohjan sisässä on vienosti kahvilta maistuva tuorejuustotäyte. Kahvikuorrutus muistuttaa mokkapalojen kuorrutusta.
Kahvipöydän vakioherkku vuosikymmenestä toiseen on kääretorttu. Se on helppo, nopea ja loputtomasti muokattavissa makujen suhteen.
Tässä ohjeessa yhdistyy osasia unelmatortusta ja toisesta yhtä suositusta klassikosta: mokkapaloista. Kääretorttutaikina on gluteeniton, sillä siinä käytetään perunajauhoja sekä kaakaojauhetta suklaista makua tuomaan. Taikinaan kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, jotka vaahtoutuvat kylmiä paremmin.
Torttupohjan täytteeksi tehdään kahvilla ja kaakaojauheella maustettu tuorejuustotäyte, joka tuttu unelmatortusta. Rullatun kääretortun olisi hyvä antaa levätä jääkapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään, ennen kuin se kuorrutetaan mokkapaloista tutulla kahvi-tomusokerikuorrutteella.
Kahvikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.
-
Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna sekaisin. Lisää tuorejuusto ja kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
-
Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
-
Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla tai koristerakeilla.
Tämän tein eilen ja tulee kyllä useamminkin tehtyä. Todella hyvä..
Voikohan tämän pakastaa?
Täytettä tulee ihan todella vähän, kun taikinan paistaa pellin kokoiseksi. Tuplatäyte olisi hyvä, mutta toki todella raskas, kun koostuu rasvasta ja tuorejuustosta.
Moikka,
kääretortun voi pakastaa, mutta mielummin ilman kuorrutusta.