Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Maija Soljanlahti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Marjapannari on terveellinen iltapalaherkku, kun tekee mieli jotain hyvää. Sokeria tulee vain nimeksi ja marjoista saa kuituja ja vitamiineja.

Kun tekee mieli jotain hyvää, mutta kuitenkin haluaisi syödä kohtuullisen terveellisesti, kannattaa muistella helppoja lapsuudesta tuttuja leipomuksia.

Pannari on yksi näistä nopeista herkuista, ja tällä ohjeella tehtynä myös täynnä kuituja sekä vitamiineja. Pannaritaikinaan voi käyttää kaurajuomaa sekä kaurahiutaleita. Kaurajuomasta pannari saa hieman makeutta, joten lisättyä sokeria ei tarvita taikinaan.

Pannari paistetaan uuni- tai piirakkavuoassa, joka laitetaan aluksi uuniin pienen voinokareen kera. Kun voi on sulanut, taikina kaadetaan päälle. Pinnalle ripotellaan marjoja sekä pari ruokalusikallista sokeria, marjojen happamuuden mukaan. Valmis pannari herkutellaan lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-marjapannari

Ainekset

2
kanamunaa
½
l
maitoa tai kaurajuomaa
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1
rkl
voita tai maidotonta margariinia
4
dl
tuoreita marjoja (herukoita, puolukoita, mustikoita tai vadelmia)
1–3
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito tai kaurajuoma, jauhot, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Laita voinokare piirakkavuokaan ja laita uuniin. Kun voi on sulanut, ota kuuma vuoka ulos uunista ja kaada taikina sulaneen rasvan päälle. Ripottele marjat ja sokeri päälle. Säädä sokerin määrä marjojen happamuuden mukaan.

  4. Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapannari lämpimänä.

Vinkki Voit valmistaa pannarin myös pakastemarjoista. Käytä ne kohmeisina ja sekoita marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja ennen kuin lisäät ne pannaritaikinan päälle. Kypsennä pannaria tarvittaessa noin 10 minuuttia kauemmin.

Kommentit (4)

Soikku

Tästä tuli ihan oikeesti PANNUkakku lättänä, jäänee syömättä. Ei varmaan kukaan testannut tätä

Ei mikään ruuanlaittaja.

Mä olen tuohon tapaan varioinut savolaista ohraryynirieskaa. Yksi versio on mustikkainen. Makeutena oli uunissa paahdettu spagettikurpitsa, joka menee uunissa niin makeaksi, ettei sitä voi käyttää oikeissa ruuissa.
Mutta voi ryynirieskan varioida minkälaiseksi vaan muuksikin kuin mustikkarieskaksi. Ja hällä väliä mitä siihen laittaa sekaan, kunhan maut jollain lailla sopivat yhteen. Mutten laita ikinä sokeria, hunajaa, siirappia enkä valkeita vehnäjauhoja. Ei ole muidenkaan ainesosien kanssa niin nöpönuukaa tuleeko kaikkia ohjeen mukaisia ja minkä verran. Kunhan on niitä ohraryynejä ja ne turvotettu kunnolla, etteivät jää kovin koviksi. Yksi versio oli semmoinen, missä oli seassa salviaa, iisoppia ja mäkimeiramia ja päällä reilusti tomaattia, lisää salviaa ja vähän juustoraastetta. Nyt on menossa versio, jossa on muikkuja, valkosipulia, paprikaa, tilliä, mäkimeiramia, salviaa, ruisjauhoa. Periaatteessa melkein mitkä tahansa ruuanjämät voi piilottaa tällaiseen ryynirieskaan pieneksi silputtuna tai hienonnettuna. Kuivuneet leivänkannikatkin pehmeiksi liotettuna ja eilinen soppa soseutettuna. Tai 'makeassa' versiossa muumioituneet korvapuustit ja kuivuneet kakunpalaset tai jämäkahvi.

Vierailija

Marjat laitan vasta syödessä lautaselle, vitamiinit säilyy paremmin ja marjat tuoreena parempia.

Vierailija

Tässä pannarissa  joko nestemäärä on liian suuri, tai  Jauho ja kauraryynimäärä liian pieni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.