
Englantilainen hedelmäkakku kostutetaan nyt runsaalla konjakilla. Kakussa on paljon hedelmiä, ja mikä tärkeintä, se on kostea.
Tämä englantilaistyylinen hedelmäkakku ei ole mikään pikakakku. Sen tekeytymiseen saa varata aikaa, mutta kakun maku on ehdottomasti vaivan arvoinen. Valmistumiseen kuluu yhteensä kolme päivää, joista kaksi on varattu pelkästään kakun kostutukseen.
Kostutusta varten kakku saa mieluiten jäädä vuokaansa, jossa se siirretään jääkaappiin. Jos omistat silikonisen vuoan, kakku kannattaa leipoa siihen, sillä metalliseen vuokaan kakku tarttuu kostuessaan helposti kiinni. Yhtä hyvin voit kääriä kostutettavan kakun tiiviisti kelmuun.
Kakun tyylikkään mehevyyden takaa konjakista, vedestä ja sokerista tehty liemi. Kakun hedelmät imaisevat siitä osansa, jolloin lopputulos on herkullinen. Kostutuksen ansiosta kakku säilyy jääkaapissa tiiviissä kääreessä jopa viikkoja.
Kostea konjakki-hedelmäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten.
- Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma.
- Leikkaa taatelit ja aprikoosit paloiksi. (Älä hienonna ihan pieneksi, jotta kakkuun jää purutuntumaa.) Rouhi saksanpähkinät karkeasti. Sekoita taatelit, aprikoosit, pähkinät, kirsikat, appelsiininkuoripalat, mantelit ja rusinat kulhossa.
- Lisää voi-sokeri-munavaahtoon jauhoseosta, appelsiinimehua ja konjakkia vuorotellen, kunnes kaikki on käytetty. Sekoita varovasti, jotta taikinaan ei tule sitkoa. Lisää joukkoon pähkinä-hedelmäseos ja sekoita vain sen verran, että pähkinä- ja hedelmäpalat sekoittuvat.
- Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan.
- Anna hetken ajan jäähtyä vuoassa, kumoa sitten työlaudalle. Pidä vuoka kakun päällä, jotta kosteus ei haihtuisi.
- Tee kostutusliemi konjakista, vedestä ja sokerista. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
- Käännä kakkuvuoka taas niin, että kakku on vuoassa. Valuta vajaa puolet kostustusliemestä lämpimään kakkuun.
- Kiedo kakku vuokineen tiiviisti tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin. Kostuta kakkua taas seuraavana ja sitä seuraavana päivänä, kunnes liemi loppuu. (Pistele kakun pohjaan sukkapuikolla tai puisella grillitikulla kymmenkunta reikää ja valuta niihin kostustuslientä. Valuta lientä myös kakun yläpintaan.)
- Säilytä kakkua jääkaapissa. Kun tarjoat kakkua, ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se ehtii lämpenemään riittävästi. Kylmästä kakusta maut eivät kunnolla erotu ja rakenne on liian tiivis.
Vinkki: Kakun kostuttaminen onnistuu parhaiten, kun käytössä on silikoninen kakkuvuoka. Tavalliseen metalliseen kakkuvuokaan kostea kakku jää helposti kiinni. Jos silikonista kakkuvuokaa ei ole saatavilla, kostuta kakkua muovipussissa.
Hei. Kuinka monta päivää etukäteen kakku kannattaa valmistaa? Montako päivää kostuttamisessa menee? Jos vehnäjauhot korvaa Semperin FinMixillä, mureneeko kakku?
Kiitos kysymyksistä. Kakku kannattaa valmistaa 4-6 päivää ennen tarjoamista, niin se ehtii kunnolla mehevöityä. Kostuttamiseen saa varata kolmisen päivää.
Gluteenittomalla jauhoseoksella tulee todennäköisesti hieman murenevampi. Jos kokeilet ohjetta, kerro kuinka onnistuit!
Kylläpä on kaikkea Makuja, jos itse tekisin jättäisin kirsikat, appelsiinipalat ja appelsiinimehun pois.
Hieno kakku, vaikka ei toki ole englantilaista hedelmäkakkua nähnytkään. Sellainen olis pitänyt olla tekeytymässä jo muutama kuukausi sitten, koostuu lähinnä kuivahedelmästä ja kakkua on sen verran että saadaan hedelmät pysymään kasassa. Muhittelun aikana kakkua "ruokitaan" esim. brandyllä.
Millä me jotka emme käytä alkoholia kostutamme kakun?
Kuvassa oleva kakku näyttää lintalta ja kovalta, eli ei ole kohonnut ollenkaan. Maku varmaan hyvä
Kostutuksesta: alkoholittoman version saa korvaamalla konjakin ja veden vaikka omenatäysmehulla.
Otin reseptin talteen ja aion kokeilla, mutta nyt kysymys tietäville: miten käy alkoholin tuossa prosessissa, eli pitääkö välttää rattiin menemistä kakun syönnin jälkeen? Paistettaessa varmaan haihtuu, mutta tuo kostutus.
Kiitos kysymyksestäsi. Jos kostutukseen tarvitaan 3/4 dl konjakkia ja kakku jaetaan 25 palaan, yhteen palaan sitä tulee noin 3 ml:n annos. Joka tapauksessa määrä on siis vähäinen.
Tämä on paras kahvikakku ikinä. Mitään en lisäisi enkä myöskään poistaisi, vaikka yleensä reseptejä muokkaankin. Voisin syödä tätä joka päivä ympäri vuoden, jos vaatteet myöten antaisivat. Kiitos ohjeen jakajalle!
Tein viime vuonna joululahjaksi 4 kakkua. Kaikki lahjan saajat kehuivat kakkua niin maukkaaksi. Pistivät tilauksen samalla jo seuraavaan jouluun. Ensi viikolla leivon heille joulukakut jälleen maustumaan. Ovat sitten parhaimmillaan jouluna.