klo 11:10 | 27.3.2019

Vegaaniset yrttiherkkusienet ovat vegemessujen tuottajan Suvi Auvisen kesäherkku. Sienet täytetään manteleilla, yrteillä ja valkosipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Yrteillä täytetyt herkkusienet
Ainekset
12
isoa herkkusientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
dl
manteleita
75
g
(vegaanista) margariinia
1
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Poista herkkusienistä jalat.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne keskilämmöllä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia.
- Hienonna mantelit tehosekoittimessa tai -leikkurissa. Lisää kuullotetut sipulit, margariini, sitruunamehu sekä yrtit ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Lisää suola ja mustapippuri.
- Lusikoi täyte herkkusienten lakkeihin ja nosta sienet uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki Hyödynnä herkkusienten jalat esimerkiksi tom kha taohu -keitossa (ks. ohje).