Rullaruokaa voi kääriä myös kaalinlehteen. Täytteessä maustuvat marinoidun porkkanan kaverina kidneypavut ja tulinen kastike.
Punakaalirullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita etikka, öljy, chili ja sokeri. Kaada kastike porkkanoiden päälle. Anna mehustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Valuta ja huuhtele kidneypavut. Silppua valkosipuli, minttu ja basilika. Lisää ainekset papujen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Sekoita kastike eri kulhossa.
- Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
- Pese ja pilko kurkku tikuiksi.
- Leikkaa punakaalin kanta reilusti pois. Irrota kaalinlehdet mahdolisimman kokonaisina. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä. Keitä kaalinlehtiä muutama minuutti.
- Valuta lehdet ja nosta ne työlaudalle. Lisää jokaiselle lehdelle jyviä, porkkanaraastetta, papuja ja /tai lohta, ituja ja kastiketta. Kääri lehdet rullalle. Tarjoa kokonaisina tai leikkaa keskeltä kahteen osaan.
Mitä on ateriajyvät?