Täytetyt tomaatit vaativat hieman näpertelyä, mutta maku palkitsee ahkeran kotikokin!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
65
Rouskuvat pihvitomaatit
Ainekset
1 rs (140g)
pekonikuutioita
100
g
kesäkurpitsaa
1/2 ruukkua
timjamia
3/4
dl
raastettua parmesaania
1 1/2
dl
ateriajyviä
6
isoa pihvitomaattia
1 + 1/2 + 1/2
tl
suolaa
1/2 + 1/2 + 1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 + 1 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
100
g
lehtikaalia
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita pekonit kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Ruskista pekonit. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Hienonna timjami, raasta juusto.
- Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä .
- Leikkaa tomaateista ohut hattu pois ja koverra sisältö (siemenet ja mehu) kulhoon. Siivilöi siemenet pois, säästä mehu .
- Nosta tomaatit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta 1 rkl öljyä päälle .
- Kun ateriajyvät ovat vielä kuumia, sekoita joukkoon tomaateista irronnut mehu, 1 rkl öljyä, punaviinietikka, kesäkurpitsa, pekoni, juusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin. Paahda 20 minuuttia.
- Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kääntele loppu öljy, suola ja pippuri lehtikaalisuikaleisiin ja lisää tomaattien päälle. Paahda vielä noin 10 minuuttia.