
Hapanimelä tamarinditahna on kaukomaiden patojen perusmaustaja, tuttu muun muassa thaimaalaisista pad thai -nuudeleista. Sen kirpeän hedelmäinen maku sopii loistavasti kasvisruokiin!
Kurpitsa-tamarindipata
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsa ja munakoiso suupaloiksi. Kuutioi tempe. Kuutioi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna chili.
- Kuumenna 3 rkl öljyä isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Ruskista munakoisoja tempepaloja 3–5 minuuttia. Siirrä ne pois pannusta. Lisää pannuun 2 rkl öljyä, sipulit, valkosipulit ja chili ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kurpitsa ja paista vielä 5 minuuttia.
- Lohko tomaatit. Sekoita ne paistokseen. Lisää vesi, tamarinditahna, sokeri ja suola sekä paistetut munakoisot ja tempe. Hauduta pataa kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
- Hienonna thaibasilika ruuan pinnalle.
Työläs ja valmistusaikaa kului tuplat, noin 1h20min, jotta kurpitsat pehmenivät riittävästi.
On vähän ratatouille-tyyppinen ja siksi tempe ei kyllä sovi. Muutenkin tuntuu että jotain jäi puuttumaan, makua tai tekstuuria. Ei ole pääruokamainen mutta lisukkeena menee. Tulipa kokeiltua mutta ei mene jatkoon