Käyttäjä32189_0 on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Mansikkabritakakku

00:00:00

JAA VIDEO
Britakakku mansikka
ANNOKSET
12
VALMISTUSAIKA
Tunti
UUNIN LÄMPÖTILA
175°C
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.
JAA SOMESSA
Ainekset
150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa
MARENKI
4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja
TÄYTE
2 - 3 kpl
sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rasia) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
ruukku minttua
Näin teet
1
Vinkit:

Mehusta aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.
Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.
2
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
3
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
4
Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.
5
Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
6
Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.
7
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Paistettu juustokakku on amerikkalainen klassikko. Kasaa kaikin mokomin kakun päälle marjoja ja lorauta vaahterasiirappia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

New Yorkin juustokakku

Ainekset

150
g
voita
½
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
muna
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
voita
500
g
rahkaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunankuorta
2
rkl
perunajauhoja
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot, muna ja vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja ranskankerma. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Lisää keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Raasta joukkoon sitruunan kuorta. Lisää myös perunajauhot ja suola.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaseos ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista juustokakkua uunissa noin tunnin. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja säilytä yön yli jääkaapissa.
  7. Nauti kakku marjojen kanssa.

Vinkki! Rahkan voi vaihtaa 400 grammaan maustamatonta tuorejuustoa, mutta rahkatäyte on kevyempää ja kuohkeampaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Klassikko toscakakku saa tänä syksynä ylleen omenaisen viitan. Tästä piirakasta riittää jaettavaa isolle joukolle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 30 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-toscapiirakka

Ainekset

8–9
(n. 1 kg)
kotimaista punakuorista omenaa
¾
dl
ruokosokeria
1
tl
kanelia
TAIKINA
150
g
voita
5
kananmunaa
3
dl
ruokosokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
TOSCAKUORRUTUS
150
g
voita
dl
ruokosokeria
300
g
mantelilastuja
2
rkl
vehnäjauhoja
rkl
maitoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi omenat kuorineen. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Anna maustua.

  2. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi.

  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.

  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Valuta omenoista irronnut liemi talteen. Ripottele omenakuutiot taikinan pinnalle.

  5. Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

  6. Sulata sillä aikaa kuorrutteen voi isossa kattilassa. Sekoita joukkoon omenoiden liemi, sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen ja nosta liedeltä.

  7. Ota piirakka uunista ja levitä toscaseos kuumana piirakan pinnalle. Paista uunin toiseksi ylimmällä tasolla 8–10 minuuttia, kunnes piirakan pinta on paahtunut kullankeltaiseksi. Varo, ettei kuorrutus tummu liikaa.