Ainekset (20 palaa)
Muruseos
250 g voita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikinaan
2 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1 muna
Täyte
1 l happamia omenoita paloiteltuna
1 tl kanelia
250 g maitorahkaa
200 g kermaviiliä
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
Tee näin
1 h 5 min{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min
Maisemakahvilan piirakan omenaversio leivotaan näin:
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 cm × 42 cm).
Levitä omenapalat pohjataikinan päälle. Ripottele kanelia pinnalle.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.