Paistopisteen valmis grillikana on paljon muutakin kuin laiskan lounas. Siitä valmistuvat esimerkiksi nämä helpot ja mehevät italialaiset kanapullat, jotka peitellään tomaattikastikeella.
Italialaiset kanapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kanasta nahka ja hienonna liha.
- Poista leivästä reunat ja hienonna karkeaksi. Kaada päälle maito ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna basilika.
- Laita liotettu maito, oliivit, maito, kaprikset, valkosipuli ja parmesaani tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää kana ja kananmuna ja jatka hetki, mutta älä tee liian tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöritä palloiksi.
- Nosta pullat uunivuokaan ja lorauta oliiviöljyä päälle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia ja käännä pullat. Jatka paistamista toiset 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia noin 2 minuutin ajan, kunnes se on pehmeää, mutta ei ruskeaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Kaada kastike pullien päälle uunivuokaan. Paista vielä 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa.