klo 14:36 | 19.12.2019

Unohda laatikot! Uunissa paahdetuista, hunajaisista bataattikiekoista saat ihanan lisukkeen jouluruuille. Dipiksi sopii kevyen tulinen harissajogurttikastike.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + 20 min paahtaminen
Vaikeustaso
Helppo
Hunajabataatit ja vihreä harissa -jogurtti
Ainekset
Hunajabataatit
2
(à noin 500 g)
bataattia
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
Vihreä harissajogurtti
2
vihreää jalapenoa
1
valkosipulinkynttä
1
ruukku
korianteria
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
sitruuna
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
2½
dl
paksua jogurttia
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225-asteeseen. Pese bataatit huolellisesti. Leikkaa ne ronskeiksi kiekoiksi.
- Kumoa kiekot pellille. Valuta päälle öljy ja hunaja, ripottele pinnalle suolaa. Kääntele hyvin käsin mausteet bataattien pintaan. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Valmista harissajogurtti bataattien paahtuessa. Leikkaa jalapenoista kanta. Puolita jalapenot ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Irrottele korianterin varret ruukusta ja leikkaa karkeasti pätkiksi.
- Mittaa kuminan- ja korianterinsiemenet pannulle. Paahda niitä keskilämmöllä, kunnes ne alkavat tuoksua.
- Puolita sitruuna ja purista siitä mehu sauvasekoittimen kulhoon. Kokoa kaikki loputkin ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tarjoa hunajabataatit harissajogurtin kanssa vaikka joulupöydän lisukkeena.