Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Siemenpuuron samettisuuden salaisuus on siinä, että kaurahiutaleet ja siemenet liotetaan yön yli. Kiehauta puuro aamulla ja tarjoile jogurtin, päärynän ja kauramaidon kera.

Puuro pitää kylläisenä pidempään, kun siihen lisää kaurahiutaleiden lisäksi esimerkiksi erilaisia siemeniä. Tässä puurossa lisäkuitua ja -proteiinia annokseen antavat chia-siemenet sekä pellavansiemenet.

Avain sametinpehmeään puuroon on liottaa hiutaleita ja siemeniä vedessä yön yli kuten tuorepuuroa tehdessä. Tällä kertaa yön yli seisonut puuro vielä kiehautetaan pienen kauramaitolisän kanssa, jolloin maut ja rakenne pehmenevät entisestään.

Lämpimän ja ravitsevan aamupuuron valmistus ei siis vie aamutoimista aikaa kuin muutaman minuutin.

Tällaisessa yön yli -puurossa siemenet ja hiutaleet ovat myös hieman paremmin ruoansulatuksessa sulavassa muodossa. Siemenpuuron päälle kannattaa lisätä jotain tuoretta hedelmää tai marjoja antamaan raikkautta ja lisävitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + liotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Sametinpehmeä siemenpuuro

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
chia-siemeniä
8
dl
vettä
Lisäksi
2
dl
rasvaista kauramaitoa
noin ½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
kookoksen tai vaniljan makuista soijajogurttia
4
rkl
paahdettuja mantelilastuja
1
päärynä
2
dl
rasvaista kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaurahiutaleet ja siemenet kulhoon. Kaada päälle 8 dl vettä ja liota yön yli.
  2. Kaada turvonnut seos aamulla kattilaan ja lisää 2 dl kauramaitoa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
  3. Jaa puuro neljään kulhoon. Lusikoi pinnalle jogurttia ja paahdettuja mantelilastuja. Kuori ja viipaloi päärynä päälle. Kaada loppu kauramaito reunoille.

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä tulee puurolle hintaa (ja kaloreita) kaikkien kotkotusten lisäämisellä. Nyt kun ruoan hinta on kovassa nousussa, kysyntää olisi selkeille ja edullisille perussapuskoille. Minne muuten on kadonnut perusmakujen arvotus, kuten täyteläisen kaurapuuron oma tuhti maku, voisilmän ja maitolasillisen kera.

Vierailija

Aina joku jaksaa valittaa. Eihän sitä ole pakko tehdä. Onhan se kiva että on erilaisia ohjeita ja joskus voi tehdä pikkusen parempaa puuroa vaikka vapaapäivän kunniaksi.
Ei kai näistä ohjeista kannata vetää hernettä nenään. Tekee vain edelleen sitä veteen keitettyä kauravelliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
On vaikea keksiä ruokaa, joka olisi muuntuvaisempi kuin pyttipannu. Kun jääkaapista löytyy eilisiä perunoita, on jo pitkällä. Vegaaninen nduja antaa pyttikseen hyvän makutujauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nduja-pyttipannu

Ainekset

1
l
keitettyjä varhaisperunoita
noin ½
l (200 g)
herneenpalkoja
2
kesäsipulia varsineen
180
g
revittyä tofua tai tofupaloja
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
rypsiöljyä
VEGAANINEN NDUJA
12
aurinkokuivattua tomaattia
2–3
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3
valkosipulinkynttä
1–2
Chiliä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(vaaleaa) siirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vegaaninen nduja. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja öljy sauvasekoittimen myllyyn. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Paloittele myös chili ja poista siemenet halutessasi. Lisää valkosipulit, chilit, savupaprikajauhe, etikka ja siirappi joukkoon. Soseuta sileäksi. Lisää tomaattien öljyä tarvittaessa.
  2. Paloittele keitetyt perunat ja riivi herneet. Suikaloi sipulit ja hienonna varret.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä ensin tofut. Siirrä syrjään ja lisää perunat. Paista välillä käännellen, kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Lisää suikaloidut sipulit, herneet ja haluamasi määrä ndujaa. Laita tofut takaisin pannulle ja paista noin minuutti.
  5. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja mausta mustapippurilla. Koristele halutessasi rucolalla.