Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.