
Klassikkojälkiruoka uudistui grillissä! Herkullisessa täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa. Tarjoa banaanit jäätelön ja lämpimän mansikkakastikkeen kanssa.
Kirsikka-banaanisplit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.
-
Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.
-
Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.
-
Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.
-
Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.
Lämmin mansikkakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.
-
Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.