Unohda uuni, sillä nämä kahden kaalin kääryleet kypsennetään alusta loppuun paistinpannussa, jossa niistä tulee napakan ryhdikkäitä.
Vinkki! Käytä ylimääräinen kaali esimerkiksi pikapaistettuna aasialaisissa ruoissa.
Kahden kaalin kääryleet
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä kaalinlehtiä kahdessa erässä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/ 2 l vettä), noin 5 minuuttia. Valuta lehdet keittiöpyyhkeen päällä. Leikkaa lehdistä kova keskiruoti pois ja hienonna se täytettä varten.
-
Keitä jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Jyvien kiehuessa hienonna sipulit ja lehtikaali. Valitse paistamiseen kannellinen paistokasari. Sulata voi kasarissa, ja paista sipulia ja kaalia noin 5 minuuttia. Siirrä ne kulhoon. Lisää kulhoon myös hienonnettu lehtiruoti, keitetyt jyvät ja 2/3 ricottajuustosta. Säästä loput juustosta kastikkeeseen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna persilja. Lisää ne ja mausteet täytteeseen
ja sekoita tasaiseksi. -
Laita kaalinlehti keskeltä limittäin niin että siitä tulee yhtenäinen. Lusikoi täytettä lehdelle, käännä reunat kiinni ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi.
-
Sulata voi pannussa. Lado kääryleet vieri viereen pannuun ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kylmä kastike kuumien kääryleiden kanssa.