
Earl Grey -teellä ja sitruunalla maustettu kesäkurpitsahillo on täydellistä seuraa skonsseille tai letuille.
Kesäkurpitsa-teehillo
Ainekset
Työvaiheet
-
Kiehauta vesi kattilassa ja hauduta teepusseja vedessä 10 minuuttia.
-
Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi tai, jos haluat hillosta tasaisempaa, raasta se isolla terällä. Poista teepussit vedestä ja lisää kesäkurpitsat teehen. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa pehmenee ja soseutuu.
-
Sekoita sokeri kesäkurpitsan joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa ja purista mehu hillon joukkoon.
-
Laita hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki Soseuta hillo sileäksi sauvasekoittimella.