Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Valmista tofu balilaisittain! Rapeaksi paistettu tofu imaisee pannulla hapanimelän chilikastikkeen maut. Seuraksi sopii mieto bataattiriisi.

Tavallinen, kiinteä tofu on pannuvalmista sellaisenaan, kuivaksi taputeltuna. Moni huomaakin poistaa tofun pinnalta ylimääräisen kosteuden talouspaperilla ennen paistamista.

Jos tofun haluaa imaisevan pannulta makuja itseensä ja paistuvan ihanan rapeaksi, se on kuitenkin syytä valuttaa kunnolla kuivaksi.

Oheisessa ohjeessa muistutetaan, kuinka valutus tapahtuu. Tofukimpale kääritään talouspaperikerrosten väliin ja annetaan tekeytyä painon alla, jolloin ylimääräinen kosteus irtoaa ja imeytyy paperiin.

Tämän jälkeen tofu on helppo paistaa rapeaksi. Pannulla entisestään kuivahtanut pinta vetää vielä herkemmin maustekastikkeen makuja itseensä.

Tätä ideaa hyödynnetään oheisessa indonesialaistyylisessä reseptissä, jossa tofu saa makunsa hapanimelästä maustekastikkeesta. Lisukkeeksi sopii bataattikuutioilla höystetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapanimelä chilitofu

Ainekset

2
pkt (à 250 g)
tofua
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
1
dl
öljyä
½–1
dl
soijakastiketta (tarvittaessa vähäsuolaista)
1
dl
vettä
½
dl
sambal oelek -chilitahnaa
3
rkl
(ruoko)sokeria
¼
tl
jauhettua valkopippuria
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
4
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Aloita valmistelemalla bataattiriisi (ohje alla).

  2. Laita lautaselle muutama kerros talouspaperia ja tofut niiden päälle. Laita myös tofujen päälle talouspaperia sekä esimerkiksi kattila painoksi, anna valua 10 minuuttia.

  3. Sillä aikaa kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit. Kuori ja suikaloi sipuli.

  4. Kuivaa tofut ja kuutioi ne suupaloiksi. Paista öljyssä pannussa kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä tofut lautaselle ja kaada noin puolet öljystä pois pannusta.

  5. Laita pannu takaisin liedelle ja paista sipulia, inkivääriä ja valkosipulia 1–2 minuuttia. Lisää soijakastike, vesi, chilitahna, sokeri ja pippuri. Keitä 5 minuuttia.

  6. Lisää tofut ja tomaatit kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  7. Viipaloi kevätsipulit ja lisää ne ruuan päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa bataattiriisin kanssa.

Bataattiriisi

Ainekset

500
g
bataattia
3
dl
jasmiiniriisiä
1
rkl
ruokaöljyä
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa se sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Laita riisi siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla noin minuutti.

  3. Paista bataattia öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja laakerinlehti ja kuullota ½ minuuttia. Kaada vesi kattilaan ja mausta suolalla. Keitä 2–3 minuuttia.

  4. Peitä kattila tiiviisti kannella ja sammuta liesi, mutta jätä kattila levylle. Anna riisin kypsyä kannen alla, levyn jälkilämmössä, 15–20 minuuttia.

Kommentit (6)

Vierailija

Mikähän se hapan osa tässä reseptissä on...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, ruokaan käytetty sambal oelek sisältää riisiviinietikkaa. Lisäksi happamuutta tulee muista aineksista, kuten inkivääristä, sipulista ja kirsikkatomaateista.

Laiska kokki

Kiitos uudesta helposta ja nopeasta arkiruokasuosikista!

Vierailija

Kiitos reseptistä! :) Muuten oli todella hyvää, mutta pitäisikö soijakastiketta tosiaan tulla 1 desilitra?? Tuli aivan järkyttävän suolaista ohjeen mukaan tehtynä! Ainakin on riittoisaa, kun kastiketta ei pysty syömään paljoakaan kerralla.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta! Lisään soijakastikkeen määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat lisätä sitä oman maun mukaan.

Vierailija

Todella herkullinen resepti! Kiitos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.