
Täyteläisen kinkkukiusauksen kruunaa kuohukerma ja sehän on tosi kuin vesi! Tästäkin kiusauksesta saa tietenkin kevyemmän korvaamalla kuohukerman kevytkermalla tai kasvisrasvasekoitteella. Minulta jäi joululta kinkkua ja kuohukermaa ja tottakai tein niistä tätä nuorison toiveherkkua uudeksivuodeksi. On ihanaa omistaa mandoliini, ja nyt tein nämä perunasuikaleet sen isommalla terällä. Tuli hyvää ja rustiikkista! Tämä on helppo ja maukas uuniruoka eikä tule ruokahävikkiä!
Täyteläinen kinkkukiusaus
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi mandoliinilla. Leikkaa valkosipulit myös lastuiksi veitsellä. (Älä käytä murskattuna). Kuutioi myös kinkku.
2. Lado ainekset voideltuun vuokaan. Pohjalle puolet perunoista, keskelle sipulit, valkosipulit/kinkku ja päällimmäiseksi loput perunoista. Mausta kerrokset suolalla ja mustapippurilla.
3. Kaada vuokaan lopuksi kuohukerma.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 min ennen tarjoilua folion alla!
Maukasta Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä
Ohjeesta puuttui kinkku. Paljonko kinkkua?
Voi anteeksi. Pääraakaine puuttui. 300 g kinkkua. Korjasin ohjeeseen. Hyvää Uuutavuotta. :)
Tarja