
Pippa Laukan anopin lanttulaatikko on tavallista makeampaa – ja siksi superherkullista.
Anopin lanttulaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kuori, keitä ja soseuta lantut tai käytä valmista sosetta.
-
Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa kahteen (noin 8½ dl:n vuokaan) ja lusikoi päälle voinokareita. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kuvioi pinta lusikalla.
-
Paista noin tunti, alenna sitten uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja paista vielä toinen tunti. Peitä vuokien pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa.
Tuo siirapin määrä tuntuu liialta, lanttulaatikon pitää maistua lantulta, ei siirapilta.