
Airfryer- eli ilmafriteerauskeittimellä ei tarvitse läträtä rasvan kanssa donitseja tai munkkeja valmistaessa, mutta voi saada silti ihanan pehmeät vapun herkut. Kyllä rasvaakin käytetään, voita löytyy sekä taikinasta että pinnalta (ennen paistoa ja paiston jälkeen).
Helppo ja turvallinen tapa valmistaa vapun herkut!
Maukkaat donitsit helposti airfryer-keittimellä
Ainekset
Työvaiheet
1. Sekoita kulhossa lämmin maito, siirappi ja kuivahiiva. Peitä liinalla ja anna levätä noin 7 minuuttia kunnes seos kuplii.
2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa käsin kimmoisaksi muutaman minuutin verran. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen koneella. Lisää loppuvaiheissa myös sulatettu voi.
3. Kohota noin tunti liinan alla tai mikron huomassa. Itse tykkään laittaa yleensä mikroon.
4. Tunnin päästä vaivaa kevyesti ja kaulitse noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
5. Ota pienellä lasilla (esimerkiksi snapsilasilla tai jälkiruokaviinilasilla) kiekot. Kaulitse ylijääneet palat uusiksi levyiksi. Lopputuloksena on noin 30 kpl taikinakiekkoja. Tämä toki riippuu siitä kuinka paksun taikinalevyn teit ja minkä kokoista lasia käytit muottina.
6. Jätä donitsit sellaisiksi tai pyörittele sormen avulla donitseiksi. Jätä kohoamaan vielä peitettyinä (30 - 60 min).
7. Voitele sulatetulla voilla ja friteeraa airfryer -keittimellä muutamassa eräässä 180 asteessa noin 4-5 minuuttia kääntäen noin kahden minuutin kohdalla. Oman keittimen pienehköön koriin mahtuu noin 6-7 minidonitsia vierekkäin. Jos haluat pelata aivan varman päälle ja testata sopivaa aikaa, niin kokeile ensin yhdellä donitsilla.
8. Dippaa sitten molemmin puolin friteeratut donitsit sulatettuun voihin ja sitten sokeri-vaniljasokeriseokseen.
9. Nauti mielellään heti! Nam!