Hemmottele itseäsi keitolla, jonka syvä maku on peräisin savumanteleista. Lämmittävän lisän tuovat thai-tofukuutiot.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Punajuuri-savumantelikeitto
Ainekset
500
g
punajuuria
400
g
bataattia
1
pieni sipuli
1
l
vettä
1
dl
savustettuja manteleita
2
kasviliemikuutiota
½
tl
kuivattua timjamia
3–4
dl
makeuttamatonta mantelijuomaa
1½
rkl
limetinmehua
Lisäksi
1
dl
edamamepapuja (pakaste)
½–1
pkt (à 180 g)
thaimaustettuja tofukuutioita (esim. SoFine Thai Spiced)
(versoja tai korianteria)
Työvaiheet
- Kuori punajuuret, bataatit ja sipuli ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi, savumantelit, liemikuutiot ja timjami. Keitä kaikki kasvikset pehmeiksi, noin 30–45 minuuttia.
- Keiton kiehuessa valmistele lisukkeet. Keitä pavut suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Puolita tofut ja paahda kuutiot kuivassa pannussa rapeiksi.
- Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää mantelimaitoa, kunnes saat sopivan koostumuksen. Kuumenna ja mausta keitto limetinmehulla.
- Jaa keitto lautasille ja lisää pavut ja tofukuutiot pinnalle. Viimeistele annokset halutessasi versoilla tai korianterilla.