Kuohkea haukitimbaali on klassisen tyylikäs alkuruoka. Tällä kertaa se tarjotaan äyriäiskastikkeen seurassa.
Haukitimbaalit
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele pienet kohokasvuoat. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
-
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää mausteet.
-
Kaada kerma ohuena nauhana koneen käydessä ja lisää viimeisenä valkuaiset. Anna koneen käydä, kunnes mureke on tasaista.
-
Täytä vuoat mureketaikinalla ja peitä foliolla. Laita vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada varovasti kiehuvan kuumaa vettä vuokaan niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuokien korkeudesta. Laita vuoka varovasti uuniin.
-
Kypsennä uunissa vesihauteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Cocktailtikku uppoaa kypsään timbaaliin helposti. Jos kala on raakaa, tikkua ei saa painettua timbaalista läpi.
-
Valmista äyriäiskastike. Kuumenna kattilassa vesi ja fondi kiehuvaksi. Hienonna sipuli.
-
Kuumenna ruokalusikallinen voita pannussa ja kuullota siinä sipuli. Siirrä sipuli lautaselle.
-
Sulata pannussa loput voista ja lisää vehnäjauhot. Kiehauta jauhot ja lisää kuuma hummeriliemi jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää sitten sipuli, valkoviini, konjakki, tomaattisose ja mausteet.
-
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 1 tunti. Siivilöi kastike ja keitä vielä 20 minuuttia. Siivilöi pinnalle kertynyt vaahto pois. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi.
-
Annostele äyriäiskastiketta lautasille ja laita haukitimbaali kastikkeen keskelle. Koristele annokset ravunpyrstöillä, mädillä ja tillillä.
Vinkki Ylijääneet keltuaiset voi pakastaa. Ne säilyvät myös muutaman päivän jääkaapissa. Keltuaisilla voi suurustaa kastikkeita ja keittoja tai voidella leivonnaisia.