
Tujaus tuoretta inkivääriä tekee porkkanalaatikosta kertaheitolla uudenlaisen. Riisin sijaan laatikkoon käytetään kauraa.
Vaikka laatikoita ei juuri joulupöytään valmistaisikaan, moni haluaa tehdä itse porkkanalaatikon. Tutun laatikon mausteeksi sopii mainiosti ihanan kipakka inkivääri. Se käy yhteen kaikkien joulupöydän makujen kanssa.
Tuore inkivääri lisätään porkkanasoseen joukkoon hienoksi raastettuna. Määrää voi hyvin säädellä sen mukaan, kuinka mausteisen laatikosta haluaa.
Riisin sijaan laatikkoon käytetään tällä kertaa kauraa. Vaikka käytettävät jyvät on käsitelty nopeasti kypsyviksi, ne on hyvä esikeittää ennen lisäämistä vuokaan. Kauran lisäksi seokseen lisätään kananmunia. Tunti uunissa saa ainekset kypsymään herkullisen pehmeäksi laatikoksi.
Inkivääri-porkkanalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat kattilaan. Lisää vettä niin, että ne peittyvät ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Säästä 1 dl keitinvettä. Soseuta porkkanat nesteessä.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Lisää kaura ja keitä 6 minuuttia. Valuta jyvät siivilässä.
-
Raasta inkivääri. Yhdistä laatikon ainekset kulhossa ja kaada seos uunivuokaan (vet. 3 l). Ripota mantelijauhe pinnalle.
-
Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.
Muuten hyvä mutta korvaisin kananmunat kauran iduilla.