
Thaimaalaisittain vihreällä currylla maustettu keitto maistuu niillekin, jotka yleensä ohittavat kesäkeiton.
Vihreäcurry-kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja puolita perunat. Pese myös porkkanat , kuori ne halutessasi ja leikkaa 4–6 osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Riivi herneet.
-
Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä muutama minuutti.
-
Lisää vesi ja kookosmaito ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi herneet.
-
Purista limeteistä mehu ja lisää se keittoon. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.
Lisäisin kesäsipulin varret vasta lopuksi esim herneiden kanssa. Itse jouduin lisään jonkin verran enemmän nestettä, jotta kaikki kasvikset peittyivät. Hyvää tuli!