
Kun tomaatit ovat parhaimmillaan, niistä tehdyt salaatit kannattaa pitää yksinkertaisina ja valita muut ainekset niin että tomaatin maku korostuu.
Marinoitu tomaatti-sardellisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi isot tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Asettele ne tarjoiluvadille.
-
Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, suola ja sokeri. Anna tekeytyä pöydällä 5 minuuttia.
-
Lisää öljy ja sitruunamehu sipulien joukkoon. Kaada seos tomaattien päälle.
-
Hienonna sardellit ja yrtit. Ripottele ne tomaattien päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään tunniksi. Rouhi päälle pippuria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki Lisää salaattiin halutessasi oliiveja tai kapriksia.